Editura Trei - 3 noutati la preturi speciale!


Stimati psihologi,

Editura Trei va ofera in perioada 15-21 decembrie3 noutati cu o reducere speciala de 50%.
Puteti beneficia de aceasta promotie doar pe site-ul www.edituratrei.ro, folosind codul promotiei*: psihanaliza2015


TITLURI PROMOTIE:

Experienta psihanalizei - Stephen A. Mitchell, Margaret J. Black
Cu cartile pe fata - Owen Renik
Anatomia distructivitatii umane - Erich Fromm


* Codul de discount psihanaliza2015  se introduce in sectiunea "numar cupon reducere". Titlurile pot fi achizitionate si separat cu aceeasi reducere.  
Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)
 


EXPERIENTA PSIHANALIZEI
Panorama psihanalizei contemporane


Autori: Stephen A. Mitchell, Margaret J. Black
Nr. de pagini: 512
Pret librarie: 59.00 ron
Pret promotie: 29.5 ron
Traducere de Alexandra Timofte
Colectia: Psihologie Psihoterapie


 

Exista numeroase idei preconcepute cu privire la psihanaliza - ca este opera unui singur om, Sigmund Freud, si se practica la fel ca acum un secol, psihanaliza este preocupata doar de sexualitate, s-a demodat, ca este un fel de cult ezoteric in care trebuie sa fii initiat, si lista ar putea continua. In lucrarea de fata autorii prezinta ideile centrale ale celor mai reprezentativi psihanalisti contemporani, oferind atat o perspectiva istorica asupra ideilor psihanalitice, cat si o comparatie intre diferitele curente. Plecand de la presupozitia ca cititorul nu este deloc familiarizat cu aceste teme, cartea ofera o introducere in diferitele scoli teoretice, explicand aspectele clinice la care acestea au fost receptive si cateva dintre conceptele lor de baza, precum si ilustrari clinice ale suferintelor umane pe care aceste curente teoretice incearca sa le clarifice. Astfel, cititorul reuseste sa intrevada fragmentul de experienta umana ascuns in spatele conceptelor psihanalitice. Formularile in termeni psihanalitici devin formulari despre oameni reali, despre modul lor de a-si organiza experientele, despre dificultatile pe care le intampina in viata.

Stephen A. Mitchell, psiholog clinician si psihanalist, a fost considerat liderul psihanalizei relationale. A coordonat programul postdoctoral de psihanaliza relationala de la New York University. A scris numeroase carti si articole care au urmarit clarificarea diferitelor teorii psihanalitice, deseori contradictorii.

Margaret J. Black este psihanalista, membra fondatoare a Asociatiei Internationale de Psihanaliza si Psihoterapie Relationala si a centrului Stephen Mitchell pentru Studii Relationale din New York.


 
Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)
 


CU CARTILE PE FATA
Elemente de psihanaliza relationala


Autor: Owen Renik
Nr. de pagini: 248
Pret librarie: 35.00 ron
Pret promotie: 17.5 ron
Traducere de Smaranda Nistor
Colectia: Psihologia pentru toti



 
Esti curios sa afli ce aduce schimbarea intr-o psihanaliza? Care este acel ingredient miraculos ce apare in relatia dintre terapeut si pacientul sau, facilitand vindecarea acestuia din urma? Owen Renik, "rebelul", asa cum este numit de confratii sai, ne invita in cabinetul sau si ne lasa sa patrundem delicatele tesaturi ale colaborarii ce se petrece acolo pe doua planuri: constient si inconstient. El ne ofera imaginea unui psihanalist mai degraba cald si empatic, deschis, interesat impreuna cu pacientii sai de eliminarea simptomelor si a disconfortului acestora.

Cartea este construita pe baza unor exemple clinice dintre cele mai diverse, surprinse in momente de cotitura ale terapiei, Renik ilustrand prin intermediul lor, intr-un limbaj accesibil, propria viziune asupra unor concepte de baza ale psihanalizei.Captivanta inca de la primele randuri, ea se adreseaza cititorului pasionat de domeniul "psi", fie el profesionist sau profan.


Scopul meu este sa discut de o maniera pragmatica si nepretentioasa ceea ce, in experienta mea, ar fi util ca atat analistul, cat si pacientul sa aiba in vedere atunci cand colaboreaza in stradania de a-l face pe acesta din urma sa se simta mai bine; si cred ca modul cel mai potrivit in care pot face acest lucru este prin a oferi o culegere de istorisiri cu talc, impreuna cu reflectiile mele despre ele. - Owen Renik

Maturizarea intelectuala a lui Renik s-a produs in interiorul culturii psihanalitice care s-a dezvoltat pe parcursul ultimului secol. El o cunoaste bine, ar fi in stare sa se descurce cu ochii inchisi prin labirintul ei... Invatatura primita e acceptata fara plecaciuni, iar daca nu-si are rostul, e data deoparte fara multa ceremonie. Incepand cu prima pagina, ne dam seama ca ne aflam intr-un atelier de lucru, nu intr-un templu. Pragmatismul lui iti taie rasuflarea: ce ne foloseste e important, ce nu, n-are rost sa ne pierdem vremea. Chilia ce nu permite decat gandire inghesuita s-a transformat in spatiu deschis care cheama noutatea. Drept-credinciosii trebuie avertizati: s-ar putea sa nu mai fie niciodata la fel ca inainte. - Allen Wheelis, autorul cartilor How People Change si The Way We Are.


Owen Renik este psihanalist formator si supervizor in cadrul Societatii de psihanaliza din San Francisco si lucreaza in practica privata in acelasi oras.


Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)
 


ANATOMIA DISTRUCTIVITATII UMANE



Autor: Erich Fromm
Nr. de pagini: 720
Pret librarie: 69.00 ron
Pret promotie: 34.5 ron
Traducere de Oana Maria Nica
Colectia: Psihologie Psihoterapie



 

Care sunt radacinile agresivitatii umane? Cum putem explica resorturile razboaielor sau ale regimurilor opresive? Pornirile noastre violente tin de animalitatea noastra ori constituie, mai curand, o determinanta culturala? Incercand sa-si croiasca o cale dincolo de instinctualismul lui Konrad Lorenz si al neodarwinistilor si dincolo de behaviorismul lui Skinner (pentru care violenta este o conditionare strict sociala), Fromm distinge intre doua chipuri fundamental diferite ale agresivitatii. Daca, pe de o parte, se poate vorbi despre o agresivitate "defensiva" sau de supravietuire, mostenita pe linie biologica, pe de cealalta parte descoperim agresivitatea "maligna", pura distructivitate, care incita la violenta din motive ce rezida in caracterul uman.

Considerand-o ca pe o deformare a personalitatii, si nu ca pe un dat inevitabil al naturii umane, Fromm descrie patima distructivitatii trecand prin visele pacientilor lui Freud, prin sadismul birocratic al lui Stalin si incheind cu "necrofilia" lui Hitler.

Prezenta carte constituie cea mai inchegata constructie teoretica a lui Erich Fromm, combinand date din neurofiziologie, antropologie, preistorie, etologie si, mai ales, psihanaliza. Este un volum de referinta pentru stiintele sociale, dar si un raspuns in cheie critic-umanista la pesimismul lumii de azi.

Erich Fromm (1900-1980), sociolog si psihanalist, a facut parte din Scoala de la Frankfurt, iar in 1933 a emigrat in SUA. La Editura Trei au mai aparut: Arta de a fi, Budismul Zen si psihanaliza si A avea sau a fi?.
 

No comments:

Post a Comment