Invitatie concerte



Dragi prieteni,

Dorim sa va anuntam cateva concerte ce vor avea loc curand. Va rog sa ma scuzati ca nu apuc de aceasta data sa va scriu fiecaruia in parte, asa cum fac de obicei. Va adresez si rugamintea de a face cunoscute aceste concerte printre cunoscutii vostri. 

Va multumim pentru sprijin si va salutam cu drag, 
Fernanda si Dan

 

Sambata, 25 aprilie concert la Catedrala Sf. Iosif ora 20 conducerea Giulio Prandi ( puteti citi pe internet despre el)
Galuppi, Magnificat de Vivaldi solisti, cor si orch. de la Univ.de Muzica
Intrarea libera

Vineri, 1 mai Voiaj muzical  concert la Univ. Nat. de Muzica, sala Enescu ora 18
"Les Voix des Flutes" Jean-Pierre Menuge, Dan Racoveanu si Caroline Menuge
Bach, Bruhns (350 de ani de la nastere), Biber
Intrarea libera

Duminica, 3 mai Atheneu ora 19 Recital de orga Nicolae Moldoveanu (Elvetia)

Duminica 17 mai Atheneu ora 11 "Clasic e fantastic" vom face "Dialogul claviaturilor" orga, clavecin, spineta, pian, celesta, acordeon si …computer


Intalnirea lunara APLR - sambata 25 aprilie 2015, ora 10:00, spital Obregia


Sambata 25 APRILIE 2015, ora 10, la Spitalul OBREGIA, va avea loc

Intalnire lunara A P L R 


Tema: Formule in psihoterapie - GENETICA

 

Prof.dr. Aurel ROMILA

Workshop SANDWORK EXPRESIV- 9 mai 2015




Psihologie inovatoare in comunitate: SANDWORK EXPRESIV
*Metode de sprijin emotional pentru copii in situatii vulnerabile

Invitata: psihanlista Eva Pattis Zoja, creatoarea metodei SANDWORK

8 mai 2015 | orele 13.00 | intrare libera
(in sala de evenimente a Journey Pub & More)

Asociatia Sol Mentis - http://www.solmentis.ro/ - este o identitate neguvernamentală care oferă sprijin psihologic profesionist copiilor, părinților și profesorilor prin programe de educație etică, parentală și programe de sprijin emoțional. Echipa Sol Mentis implementează din 2013, în România, metoda de lucru Sandwork Expresiv dedicată lucrului cu copii în situații vulnerabile.

SANDWORK EXPRESIV este o metodă transculturală de sprijin psihologic aplicabilă în situațiile în care ajutorul psihoterapeutic nu este disponibil, în situații de urgență, dezastre și pentru intervenții mai largi în comunități vulnerabile din punct de vedere socio-economic. Metoda se practică în mai multe țări din lume datorită implicării voluntarilor care sunt formați și supervizați de traineri ai Asociației Internaționale de Sandwork expresiv și a fost adusă în România de creatoarea metodei, psihanalista Eva Pattis Zoja. Cartea sa, Sandwork expresiv. O abordare jungiană, este disponibilă din 2013 și în limba română, într-o ediție îngrijită de editura Herald.

"Acea jucăușenie a copilăriei ne conduce către soluții inedite în rezolvarea problemelor pe care le avem ca adulți; joaca lipsită de griji a copiilor duce la dezvoltarea empatiei: prima calitate care ne face distincți ca specie, ca ființe umane!" – Eva Pattis Zoja, psihanalista

CONFERINȚA publică dedicată specialiștilor se va desfășura în cadrul alternativ oferit de spațiul de evenimente Journey Pub & More, aflat chiar în Piața Romană, str. George Enescu nr. 25. Psihanalista Eva Pattis Zoja va susține o prezentare amplă a metodei și a efectelor sale, cu exemple din țări în care a fost aplicată cu succes. Sunt așteptați la acest eveniment deschis specialiști din instituțiile publice, profesori, sociologi, studenți la facultățile de profil și factori de decizie care își doresc să se informeze despre metode psihologice alternative de lucru cu comunitățile vulnerabile.

Asociația Sol Mentis:
"Am văzut puterea de transformare a metodei Sandwork expresiv la primul proiect pilot desfășurat în București sub coordonarea Evei Pattis Zoja, în 2012, și ne-am îndrăgostit de efectele sale. De atunci am desfășurat 8 proiecte în țară, am instruit 50 de voluntari facilitatori și am avut peste 80 de copii beneficiari, alături de parteneri precum DGASPC Sector 4, Sector 6 și SOS Satele Copiilor, alături de alte ONG-uri se ocupă de educația copiilor vulnerabili." – Iulia Feordeanu, președintele Asociației Sol Mentis

Interviu cu Aurora Liiceanu, psiholog: „Deşi trăim într-o lume individualistă, grupul este glorificat“



http://adevarul.ro/news/societate/interviu-aurora-liiceanu-psiholog-desi-traim-intr-o-lume-individualista-grupul-glorificat-1_552b5067448e03c0fd8b343b/index.html

 Interviu cu Aurora Liiceanu, psiholog: „Deşi trăim într-...
În România, meseria de psiholog este privită cu neîncredere pentru că sunt promovaţi o serie de pseudopsihologi. Totodată, la noi există un analfabetism...
Preview by Yahoo


Invitatie conferinta: O aventură intelectuală – construcția ethnopsihiatriei în Franța, din 1980 până în zilele noastre. Georges Devrereux – românul




Sarbatori fericite!



Sfinele Sarbatori cu Lumina sanatate bucurii .

Hristos a Inviat!

Zvetlana Vaideanu

Sarbatori fericite!



Va doresc sa puteti celebra fiecare zi ca pe sarbatoarea care este si darul primit de la univers pe care-l constituie. Scanteia de divinitate de la purtator sa va lumineze si incalzeasca sufletul chiar si in cele mai 'intunecoase' momente, pe care sa le constientizati ca experiente oferite de univers pentru a va ajuta sa cresteti spiritual.
Sarbatori fericite!

Ileana Pentia

Hristos a inviat!


Sarbatori binecuvantate!
Sfintele Pasti-cum ziceau strabunii nostri, cu bucurie!
Hristos a inviat!

Mihaela Dumitru


Paste Fericit 2015!




















Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa va umple sufletul
Lumina ei Divina sa va insoteasca intotdeauna drumul vietii!

HRISTOS A INVIAT!

INCOTRO ?- Neagu Djuvara.


Acum 50 de ani, generalul Charles De Gaulle spunea:  
"Nu trebuie să ne ferim de cuvinte.
Este foarte bine că există francezi galbeni, francezi negri, francezi mulatri.
Ei sunt dovada că Franţa, conform vocaţiei sale universale, este deschisă tuturor raselor.
Dar cu condiţia ca ei să rămână o mică minoritate.
Dacă nu, Franţa nu va mai fi Franţa.
Noi suntem înainte de toate un popor de rasă albă, de cultură greacă şi latină şi de religie creştină.
Astea nu sunt poveşti!
Ia-ţi văzut pe musulmani?
Le-aţi privit turbanele şi djelabalele?
Vedeţi bine că nu sunt francezi!
Încercaţi să amestecaţi uleiul cu oţetul, agitaţi sticla şi după un moment veţi vedea că sunt din nou separate.
Arabii sunt arabi, francezii sunt francezi!
Credeţi că organismul francez poate să absoarbă zece milioane de musulmani, care mâine vor fi douăzeci de milioane şi poimâine patruzeci?
Daca îi integrăm, dacă toţi arabii şi berberii din Algeria vor fi consideraţi francezi, cum îi vom impiedica să vină în metropolă, atât timp cât nivelul de viaţa de aici este atât de ridicat?
Satul meu natal nu se va mai numi Colombey - Două Biserici, ci Colombey - Două Moschei!".
N-a mai apucat să vadă cum o mare de steaguri tunisiene, algeriene şi marocane - şi niciun steag francez - îşi tălăzuia bucuria, acoperind Place de la Concorde şi Champs Elysee, în cinstea victoriei în alegeri a unui presedinte ce intră în Palatul Elisee "purtat pe umeri" de musulmanii  care l-au votat în proporţie de 93%(!) - clasa politică franceză "călărind" valul uriaş al imigraţiei musulmane asemeni unui surfer iresponsabil ce speră să ajungă pe o plajă luxuriantă, dar care, probabil, îşi va sfârşi cursa dementă, prăbuşit de val, în "raiul" lui Mahomed.
N-a mai apucat să vadă cum, "mâine", musulmanii îl vor alege pe unul de-al lor.
N-a mai apucat să vadă cum uleiul se transformă, treptat-treptat, în oţet!
Acum aproape 50 de ani, Enoch Powell - văzând cum naţiunea britanică privea liniştită de pe metereze apropierea uriaşului val de musulmani - a spus :
"Este ca şi cum ai privi o întreagă naţiune lucrând de zor la înălţarea propriului rug funerar".
Enoch Powell, unul dintre puţinii  care nu a vrut să facă "pasul înapoi", n-a mai apucat să vadă cum lorzii Mohamed Şheikh şi Nazir Ahmed s-au aşezat pe locurile unde altădata au stat lordul George Nathaniel Curzon şi alţii asemenea lui; n-a mai apucat să audă cuvintele ministrului "englez " Şhahid Malik:
".în 2009 vom avea 8 deputaţi musulmani, iar în 2014 vom avea 16 deputaţi musulmani. În acest ritm întreg parlamentul va fi musulman.
Sunt încrezător că Primul Ministru, cu voia lui Allah, va fi de acum în 30 de ani un prim ministru ce va avea aceeaşi credinţă cu mine."
Cu Ivo Opstelten se încheie lista olandezilor care au fost primarii Rotterdamului în ultimii 200 de ani;
cu marocanul Ahmed Aboutaleb începe lista musulmanilor ce vor conduce orasul înfiinţat la 1270 şi în care olandezii de baştină mai reprezintă încă 55% din populaţie. 
In 1629  olandezul Jan Pieterszoon Coen , îi înfrângea pe musulmani devenind Guvernatorul General al Indoneziei  . Astazi , musulmanul Ahmed Aboutaleb  îi conduce  pe cetăţenii Rotterdamului!
Dacă în 1989 în parlamentul bruxellez nu era niciun musulman, azi, 21,3% din locuri sunt ocupate de musulmani, deputata Mahinur Ozedemir fiind şi prima politiciană din Europa purtătoare a vălului islamic.
Şi guvernul bruxellez se poate mândri că şi-a deschis porţile în faţa musulmanilor- Fadila Laanan şi Emir Kir fiind deja membri ai executivului.
Rusia nu se mândreşte - ca Norvegia - că o musulmană a ocupat funcţia de ministru al culturii şi nici că Duma este împănată de musulmani , asemeni Bundestagului sau parlamentului suedez.
Vice-premierul rus Dmitri Rogozin îşi atenţionează critic vecinii:
"Spaţiul cultural european este pe cale să fie redus de culturile venite din sud.
Berlinul nu a ajuns oare al treilea oraş turc din lume?
Dacă vrem să integrăm alte culturi nu trebuie să ne pierdem propriile valori culturale".
Si......totusi :  dacă Berlinul este al treilea oraş turc din lume, atunci Moscova  cu ai săi cca. 5 milioane  musulmani (Rogozin n-o mai spune) ,al catelea o fi ?!
Si in Rusia  musulmanii îşi urmează drumul încercând să umple golul lăsat de  prăbuşirea demografică de nestăvilit, studiile ONU arătând că în 2050 Rusia va avea cca. 108 milioane de locuitori (140 milioane azi), dintre care mai mult de 40% vor fi musulmani - iar conducatorii rusi sunt mult mai puţin vocali în interior, decât sunt în exteriorul  Rusiei.
Si pentru ca totul sa fie clar :  "Noi credem că aici suntem la noi acasă. Poate voi sunteţi străinii. Suntem la noi acasă şi vom instaura regulile (Şharia) care ne convin, fie că vă place sau nu. Toate încercările de a ne impiedica vor atrage după ele o ripostă sângeroasă. Vom îneca Moscova în sânge". Astfel şi-a încheiat avocatul musulman Daguir Khassavov interviul acordat, la oră de maximă audienţă, televiziunii moscovite REN TV.  Pavel Odintsov, purtătorul de cuvânt al Curţii Supreme a Rusiei, l-a sfătuit pe avocat "să-şi cântărească mai bine declaraţiile publice", în timp ce Vsevolod Tchaplin - preşedintele Departamentului Sinodal pentru Relaţiile Bisericii cu Societatea - n-a exclus ipoteza unei legalizări a tribunalelor islamice : "Nu trebuie să împiedicăm comunitatea musulmană să trăiască după propriile sale reguli".   Prin urmare , nici rusii nu s
unt cu nimic mai vrednici decat occidentalii. Cu totii isi sapa de zor groapa.   

Neagu Djuvara       

Interesting Article from MDLinx

MDLinx  Family Medicine

5 minutes to stay current

Your Article Summary

Lithium treatment and hippocampal subfields and amygdala volumes in bipolar disorder
Bipolar Disorders, 03/27/15
Hartberg CB, et al. – In this study, authors found that hippocampal subfield and amygdala volumes were reduced in Non–Li bipolar disorder (BD) patients compared to healthy controls, whereas the Li+ BD volumes were no different from those in Non–Li BD patients or healthy controls. Over the course of BD, lithium treatment might counteract reductions specifically in the left CA1 and CA2/3 hippocampal subfields and amygdala volumes, in accordance with the suggested neuroprotective effects of lithium.

Amotivation in schizophrenia: integrated assessment with behavioral, clinical, and imaging measures
Schizophrenia Bulletin, 03/26/14

Wolf DH, et al. – Motivational deficits play a central role in disability caused by schizophrenia and constitute a major unmet therapeutic need. The results demonstrate robust dimensional associations between behavioral amotivation, clinical amotivation, and ventral striatum (VS) hypofunction in schizophrenia. Integrating behavioral measures such as the progressive ratio task (PRT) will facilitate translational efforts to identify biomarkers of amotivation and to assess response to novel therapeutic interventions.

Depression and insomnia are strongest risk factors for frequent nightmares
American Academy of Sleep Medicine News, 04/03/15 

Results show that 3.9 percent of participants reported having frequent nightmares during the previous 30 days, including 4.8 percent of women and 2.9 percent of men. Frequent nightmares were reported by 28.4 percent of participants with severe depressive symptoms and 17.1 percent of those with frequent insomnia. Further analysis that adjusted for potential confounders found that the strongest independent risk factors for nightmares were insomnia, exhaustion and the depressive symptom of "negative attitude toward self." "Our study shows a clear connection between well–being and nightmares," said lead author Nils Sandman, a researcher in the Centre for Cognitive Neuroscience at the University of Turku in Finland. "This is most evident in the connection between nightmares and depression, but also apparent in many other analyses involving nightmares and questions measuring life satisfaction and health." Study results are published in the April issue of the journal Sleep. 

Receive more summaries like this by joining MDLinx. We provide free daily digests of top journal articles in your field. >> Click here to choose your specialties.

Other articles in Family Medicine

>> Click here to see the complete list
©1999-2015 MDLinx, Inc.
This email was sent at the request of draurelromila1@gmail.com.

Opt lectii ale lui Buddha


     Siddhartha Gautama a fost un mare conducator spiritual si fondator al budismului in India antica. In traducere, cuvantul "Buddha" – inseamna "trezire" sau "iluminare". In invatatura lui nu este nimic care ar fi contradictoriu cu elementele de baza ale armoniei oricarui altui flux religios sau filosofic. Lectiile  vietii sunt universale si eterne, variatiile in fluxuri sunt diferite si nelimitate. Pentru a sti este bine sa faci cunostinta cu variante diferite, iar pentru suflet este chiar util. In interpretarea lui Buddha, acestea sunt dupa cum urmeaza:
 
    1. Sa incepi cu putin - acest lucru este normal. Ulciorul se umple cu incetul, picatura cu picatura. Fiecare maestru a fost odata un amator. Noi toti incepem cu putin. Nu neglijati lucrurile mici. Daca sunteti consecvent si rabdator, veti reusi! Nimeni nu poate reusi intr-o singura noapte: succesul vine la cei care sunt dispusi sa inceapa cu putinul si muncesc cu efort pana cand ulciorul este plin.

     2. Gandurile se materializeaza. Constiinta noastra este tot. Devii ceea ce crezi, ce gandesti. Daca  vorbesti sau actionezi cu ganduri rele, ele te vor urmari. Daca vorbesti sau actionezi cu intentii pure, urmate de fericire, te vor urma. Pentru a trai corect, va trebui sa completezi creierul cu ganduri „corecte". Gandirea dreapta iti va da tot ce doresti, gandirea gresita – numai rau, care in cele din urma te va distruge. Toate actiunile apar din gandire. Daca gandirea se va schimba, oare actiunile vor ramane neschimbate?
      3. Iertarea. Sa retii furia in tine - este precum ai lua un carbune incins cu intentia de a-l  arunca in cineva, dar te vei arde chiar tu. Cand ii eliberezi din „inchisoarea" neiertarii pe cei care te-au infuriat, te eliberezi pe tine insuti. Niciodata nu vei putea distruge pe cineva fara sa te distrugi pe tine insuti. Invata sa ierti. Invata sa ierti urgent!
      4. Actiunile tale au o mare  importanta. Pentru a avansa, trebuie sa actionezi ca se te dezvolti, trebuie sa actionezi in fiecare zi. Gloria e pentru toti, dar o vor cunoaste doar cei ce sunt în continua actiune. Un proverb spune: "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista." Buddha a spus: "Eu nu cred in soarta care da navala asupra oamenilor atunci cand ei nu fac nimic; in schimb, cred in acea soarta care da peste ei atunci cand ei actioneaza."
     5. Incearca sa intelegi. In primul rand, incearca sa intelegi si numai dupa aceea vei fi inteles. Depune toate eforturile pentru a intelege punctul de vedere al altcuiva si atunci vei avea pace in suflet. Concentreaza-te  mai mult pe cum sa fii fericit, decat cum sa faci ca sa ai dreptate.
      6. Invinge-te. Este mai bine sa te invingi, decat sa castigi o mie de batalii. Atunci, victoria va fi a ta. Victoria nu-ti  poate fi luata nici de ingeri, nici de rai, nici de iad. Pentru a le castiga, e nevoie sa-ti  invingi constiinta. Invata sa-ti controlezi gandurile. Ele nu ar trebui sa bantuie. Ai putea crede: "Eu nu-mi pot controla gandurile. Gandurile vin atunci cand vor". La care eu iti voi  raspunde: "Nu poti interzice pasarilor sa zboare deasupra capului tau, dar cu siguranta le poti opri atunci cand vor sa-si zideasca cuibul in capul tau".
     7. Traieste in armonie. Armonia vine din interior. Sa nu o cautati in exterior! Nu cauta in exterior ceea ce poate fi doar in inima ta. Deseori o cautam in exterior doar pentru a ne distrage atentia de la adevarata realitate. Armonia nu este un loc de munca, nu este o masina noua sau o casatorie; armonia este pacea din suflet care porneste de la tine.
     8. Fii recunoscator! Ridica-te si multumeste pentru faptul ca, daca nu ai invatat mai mult, cel putin pentru ca ai invatat ceva si, daca nu ai invatat nimic, atunci multumeste pentru faptul ca nu te-ai imbolnavit, iar daca totusi te-ai imbolnavit, multumeste pentru ca esti in viata. Nu toti au reusit sa se trezeasca azi dimineata. Cineva a adormit ieri pentru ultima data. Exista intotdeauna ceva ce merita multumiri. Nu fi pesimist. O inima recunoscatoare te face maret!


FILOCALIA AUDIO (TOATE CELE 12 VOLUME)


"Filocalie" (gr. "iubire de frumos") este titlu dat de sfântul Vasile cel Mare şi sfântul Grigorie Teologul unei antologii a scrierilor lui Origen.
Mult mai târziu, în secolul al XVIII-lea, o colecţie de texte care se referă la viaţa contemplativă şi ascetică, scrise înainte de secolul al IX-lea de către mari Părinţi ai spiritualităţii ortodoxe răsăritene, este adunată şi publicată de sfântul Nicodim Aghioritul (1749-1809) şi Macarie din Corint (1731-1805), la Veneţia, în 1872.
Mai apoi, diferite ediţii în alte limbi au apărut – slavonă şi română, în primul rând -, adesea lărgind colecţia iniţială a sfântului Nicodim.
Ediţia slavonă a fost făcută de sfântul Paisie Velicicovski. A circulat mai întâi în manuscrise, apoi a fost tipărită la St-Petersburg, în 1793.
O primă ediţie a Filocaliei româneşti a fost tradusă de ucenicii stareţului Paisie (Velicicovschi) de la Neamţ, şi a circulat în manuscris. În secolul XX, o colecţie "Filocalia" în 12 volume a fost publicată, în traducerea şi cu notele Părintelui Dumitru Stăniloae, începând cu anul 1946 (primul volum).

http://www.filocalie.ro/

http://www.filocalie.ro/Filocalia 1 AUDIO
Filocalia 2 AUDIO 
Filocalia 3 AUDIO 
Filocalia 4 AUDIO
Filocalia 5 AUDIO
Filocalia 6 AUDIO 
Filocalia 7 AUDIO 
Filocalia 8 AUDIO 
Filocalia 9 AUDIO 
Filocalia 10 AUDIO 
Filocalia 11 AUDIO 
Filocalia 12 AUDIO

The British Journal of Psychiatry Table of Contents for April 2015; Vol. 206, No. 4



Highlights of This Issue

Highlights of this issue
Kimberlie Dean
BJP April 2015 206:A15; doi:10.1192/bjp.206.4.A15

EDITORIALS

Technological innovations in mental healthcare: harnessing the digital revolution
Chris Hollis, Richard Morriss, Jennifer Martin, Sarah Amani, Rebecca Cotton, Mike Denis, and Shôn Lewis
BJP April 2015 206:263-265; doi:10.1192/bjp.bp.113.142612
Lawfulness of preventive recall from a community treatment order
John Dawson
BJP April 2015 206:266-267; doi:10.1192/bjp.bp.114.149609


REVIEW ARTICLE

Interventions to improve the experience of caring for people with severe mental illness: systematic review and meta-analysis
Amina Yesufu-Udechuku, Bronwyn Harrison, Evan Mayo-Wilson, Norman Young, Peter Woodhams, David Shiers, Elizabeth Kuipers, and Tim Kendall
BJP April 2015 206:268-274; doi:10.1192/bjp.bp.114.147561 OPEN ACCESS ARTICLE


PAPERS

Violent and non-violent crime against adults with severe mental illness
H. Khalifeh, S. Johnson, L. M. Howard, R. Borschmann, D. Osborn, K. Dean, C. Hart, J. Hogg, and P. Moran
BJP April 2015 206:275-282; doi:10.1192/bjp.bp.114.147843 OPEN ACCESS ARTICLE
Gender differences in outcomes in people with schizophrenia in rural China: 14-year follow-up study
Mao-Sheng Ran, Wen-Jun Mao, Cecilia Lai-Wan Chan, Eric Yu-Hai Chen, and Yeates Conwell
BJP April 2015 206:283-288; doi:10.1192/bjp.bp.113.139733
Excess mortality in severe mental illness: 10-year population-based cohort study in rural Ethiopia
Abebaw Fekadu, Girmay Medhin, Derege Kebede, Atalay Alem, Anthony J. Cleare, Martin Prince, Charlotte Hanlon, and Teshome Shibre
BJP April 2015 206:289-296; doi:10.1192/bjp.bp.114.149112
Adherence to antidepressant therapy and mortality rates in ischaemic heart disease: cohort study
Amir Krivoy, Ran D. Balicer, Becca Feldman, Moshe Hoshen, Gil Zalsman, Abraham Weizman, and Gal Shoval
BJP April 2015 206:297-301; doi:10.1192/bjp.bp.114.155820
Risk of stroke among patients with post-traumatic stress disorder: nationwide longitudinal study
Mu-Hong Chen, Tai-Long Pan, Cheng-Ta Li, Wei-Chen Lin, Ying-Sheue Chen, Ying-Chiao Lee, Shih-Jen Tsai, Ju-Wei Hsu, Kai-Lin Huang, Chia-Fen Tsai, Wen-Han Chang, Tzeng-Ji Chen, Tung-Ping Su, and Ya-Mei Bai
BJP April 2015 206:302-307; doi:10.1192/bjp.bp.113.143610
Lifetime hypertension as a predictor of brain structure in older adults: cohort study with a 28-year follow-up
Charlotte L. Allan, Enikõ Zsoldos, Nicola Filippini, Claire E. Sexton, Anya Topiwala, Vyara Valkanova, Archana Singh-Manoux, Adam G. Tabák, Martin J. Shipley, Clare Mackay, Klaus P. Ebmeier, and Mika Kivimäki
BJP April 2015 206:308-315; doi:10.1192/bjp.bp.114.153536
Prefrontal glucose metabolism in medication-resistant major depression
Cheng-Ta Li, Tung-Ping Su, Shyh-Jen Wang, Pei-Chi Tu, and Jen-Chuen Hsieh
BJP April 2015 206:316-323; doi:10.1192/bjp.bp.113.140434
Effect of long-term supplementation with folic acid and B vitamins on risk of depression in older women
Olivia I. Okereke, Nancy R. Cook, Christine M. Albert, Martin Van Denburgh, Julie E. Buring, and JoAnn E. Manson
BJP April 2015 206:324-331; doi:10.1192/bjp.bp.114.148361
Gains in employment status following antidepressant medication or cognitive therapy for depression
Jay C. Fournier, Robert J. DeRubeis, Jay Amsterdam, Richard C. Shelton, and Steven D. Hollon
BJP April 2015 206:332-338; doi:10.1192/bjp.bp.113.133694

SHORT REPORTS

Right superior temporal gyrus volume in adolescents with a history of suicide attempt
Lisa A. Pan, Lisa Ramos, AnnaMaria Segreti, David A. Brent, and Mary L. Phillips
BJP April 2015 206:339-340; doi:10.1192/bjp.bp.114.151316
Renaming schizophrenia to reduce stigma: comparison with the case of bipolar disorder
Nell Ellison, Oliver Mason, and Katrina Scior
BJP April 2015 206:341-342; doi:10.1192/bjp.bp.114.146217

CORRESPONDENCE

Intergenerational transmission of psychopathy
Vishal G Bhavsar
BJP April 2015 206:343; doi:10.1192/bjp.206.4.343
Authors' reply
Katherine M Auty, David P Farrington, and Jeremy W Coid
BJP April 2015 206:343; doi:10.1192/bjp.206.4.343a
Influences of schizophrenia risk variant rs7914558 at CNNM2 on brain structure
Kazutaka Ohi
BJP April 2015 206:343-344; doi:10.1192/bjp.206.4.343b
Authors' reply
Gary Donohoe, Emma Rose, and Derek Morris
BJP April 2015 206:344; doi:10.1192/bjp.206.4.344

BOOK REVIEWS

Insanity, Race and Colonialism: Managing Mental Disorder in the Post-Emancipation British Caribbean, 1838–1914
Roland Littlewood
BJP April 2015 206:345; doi:10.1192/bjp.bp.114.161828
A Humour of Love: A Memoir
Anthony Fry
BJP April 2015 206:345-346; doi:10.1192/bjp.bp.114.159350
Brain Control: Developments in Therapy and Implications for Society
Andrea E. Cavanna
BJP April 2015 206:346; doi:10.1192/bjp.bp.114.159947
Breaking Down is Waking Up: Can Psychological Suffering be a Spiritual Gateway?
Stephen Turner
BJP April 2015 206:346-347; doi:10.1192/bjp.bp.114.157750
A Prescription for Psychiatry: Why We Need a Whole New Approach to Mental Health and Wellbeing
Huw Green
BJP April 2015 206:347; doi:10.1192/bjp.bp.114.157743
Stress, Shock, and Adaptation in the Twentieth Century
Lisa Conlan
BJP April 2015 206:347-348; doi:10.1192/bjp.bp.114.158477
Neurobiology and the Development of Human Morality: Evolution, Culture and Wisdom
John Callender
BJP April 2015 206:348-349; doi:10.1192/bjp.bp.114.161752

KALEIDOSCOPE

Kaleidoscope
Derek K. Tracy, Dan W. Joyce, and Sukhwinder S. Shergill
BJP April 2015 206:351-352; doi:10.1192/bjp.206.4.351

EXTRAS

(Potentially) traumatic events – in 100 words
Ruth Reed
BJP April 2015 206:282; doi:10.1192/bjp.bp.114.154229
These are the Stories Doctors Tell – poems by doctors
Jonathan Knight
BJP April 2015 206:288; doi:10.1192/bjp.bp.114.147058
Irmfried Eberl: psychiatry and the Third Reich – extra
Ciaran Somers
BJP April 2015 206:315; doi:10.1192/bjp.bp.114.148783
On Beyond Freedom and Dignity by B. F. Skinner – reflection
Lynne M. Drummond
BJP April 2015 206:323; doi:10.1192/bjp.bp.113.133421

FROM THE EDITOR'S DESK

From the Editor's desk
Kamaldeep Bhui
BJP April 2015 206:353-354; doi:10.1192/bjp.206.4.353



HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL