Clinical Psychology Review: Alert 29 June-5 July


Clinical Psychology ReviewClinical Psychology Review
Volume 47 ,  Pages 1-142, July 2016

Editorial Board   
Pages IFC
Non-suicidal self-injury and life stress: A systematic meta-analysis and theoretical elaboration   Review Article
Pages 1-14
Richard T. Liu, Shayna M. Cheek, Bridget A. Nestor
What is compassion and how can we measure it? A review of definitions and measures   Review Article
Pages 15-27
Clara Strauss, Billie Lever Taylor, Jenny Gu, Willem Kuyken, Ruth Baer, Fergal Jones, Kate Cavanagh
A systematic review of the psychological correlates of adjustment outcomes in adults with inflammatory bowel disease   Review Article
Pages 28-40
Cheryl Jordan, Jacqueline Sin, Nicola T. Fear, Trudie Chalder
Interventions for children and adolescents with posttraumatic stress disorder: A meta-analysis of comparative outcome studies   Review Article
Pages 41-54
Nexhmedin Morina, Rachel Koerssen, Thomas V. Pollet
Towards an integrative theory of psychogenic non-epileptic seizures (PNES)   Review Article
Pages 55-70
Richard J. Brown, Markus Reuber
Does a pre-intervention functional assessment increase intervention effectiveness? A meta-analysis of within-subject interrupted time-series studies   Review Article
Pages 71-84
Kylee Hurl, Jade Wightman, Stephen N. Haynes, Javier Virues-Ortega
A systematic review of the parenting and outcomes experienced by offspring of mothers with borderline personality pathology: Potential mechanisms and clinical implications   Review Article
Pages 85-105
Julie Eyden, Catherine Winsper, Dieter Wolke, Matthew R. Broome, Fiona MacCallum
The trauma film paradigm as an experimental psychopathology model of psychological trauma: intrusive memories and beyond   Review Article
Pages 106-142
Ella L. James, Alex Lau-Zhu, Ian A. Clark, Renée M. Visser, Muriel A. Hagenaars, Emily A. Holmes

Standardul eleganţei


Delectati-va! nu va plictisiti.....

Vienna Opera Ball 2016 - The Opening

Durează aproape o oră...!

https://www.youtube.com/embed/JkZxqgbO-rc



Teoria universala a iubirii

Scrisoarea lui Albert Enstein catre fiica sa: Despre teoria universala a iubirii

La finele anilor 80, Lieserl, fiica faimosului geniu, a donat 1,400 de scrisori redactate de către Albert Einstein, Universității Ebraice din Ierusalim, cu mențiunea de a nu fi publicata decat dupa minim doua decenii de la moartea tatălui său. Cea de mai jos este una dintre ele, destinata fiicei sale, Lieserl Einstein.

" Când am propus teoria relativitatii, foarte putini oameni m-au inteles, iar ceea ce urmeaza sa destăinui umanității acum, se va ciocni de neintelegerea si prejudecățile din aceasta lume.

Te rog sa păstrezi aceste scrisori atat timp cat este necesar, ani, decenii, pana cand societatea este suficient de avansata pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos.

Exista o forta extrem de puternica, pentru care, cel putin pana in prezent, știința nu a găsit o explicație formala. Este forta care include si guvernează totul, este chiar in spatele oricărui fenomen care are loc in univers si inca nu a fost identificata de noi. Aceasta forța universala este IUBIREA.

Cand cercetătorii au investigat o teorie unificata a universului, au uitat cea mai puternica forta nevăzuta. Iubirea este Lumina, care ii lumineaza pe cei ce o oferă si o primesc. Iubirea este gravitatie, deoarece ii face pe unii oameni sa se simta atrasi de altii. Iubirea e putere, deoarece multiplica tot ce avem mai bun si ofera umanitatii sansa de a nu pieri in propriul egoism orb. Iubirea expune si reveleaza. Pentru iubire noi traim si murim. Iubirea e Dumnezeu si Dumnezeu este Iubire.

Aceasta forta explica totul si ofera sens vietii. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru ca ne este frica de iubire deoarece este singura energie din univers pe care fiinta umana nu a invatat sa o controleze dupa vointa sa.

Pentru a evidentia iubirea, am creat o simpla substituire in cea mai faimoasa ecuatie de-a mea. Daca in loc de E=mc2, acceptam ca energia pentru a vindeca intreaga lume poate fi obtinuta din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la patrat, atunci ajungem la concluzia ca iubirea este cea mai puternica forta ce exista, deoarece nu are nici o limita.

Dupa esecul umanitatii in a utiliza si controla celelalte forte din univers, care pana la urma s-au intors impotriva noastra, este imperios sa ne hranim pe noi insine cu o alta forma de energie…

Daca vrem ca speciile noastre sa supravietuiasca, daca vrem sa descoperim sensul vietii, daca vrem sa salvam lumea si fiecare fiinta constienta ce traieste, atunci iubirea este unicul raspuns.

Probabil nu suntem inca pregatiti sa cream o bomba a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul si lacomia care devasteaza planeta.

Cu toate acestea, fiecare individ poarta cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a carui energie asteapta sa fie eliberata.

Cand o sa invatam sa oferim si sa primim aceasta energie universala, draga Lieserl, vom putea afirma ca iubirea invinge tot, ca poate transcende totul si orice, deoarece iubirea este chintesenta vietii.

Regret profund ca nu am fost capabil sa exprim ceea ce este in inima mea, care a batut in liniste pentru tine intreaga mea viata. Poate e prea tarziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia sa iti impartasesc ca Te Iubesc si datorita tie am ajuns la raspunsul suprem!

Tatal tau,
Albert Einstein"


Editorial IULIE 2016 - Prof.Dr. Aurel ROMILA


T R E N D

     Tensiunea sexuala s-a manifestat in cursul istoriei ca dominarea patriarhatului sau a matriarhatului, desi conditia genezei este aceeasi: unitatea celor doua sexe.

     In epoca contemporana asisitam la un fenomen curios: pervertirea sexelor. Feminismul se exprima nu atat prin matriarhat cat printr-un, new trend (tendinta) catre android. Femeile se drapeaza in barbati (dezodorizati)  si vor sa conduca (sunt manager). Poarta pantaloni, parul scurt, joaca fotbal, bat pe toata lumea, una doua divorteaza:  barbatul se feminizeaza, sta acasa, creste copii, gospodareste, acompaniaza sefa in vacante, devine pasiv si sexual, este invins in divorturi;  pe cand ele impart dreptatea, fac sex dupa capul lor, vor orgasm durabil,  sunt supermame care condamna cadrele didactice sau medicale, conduc masini si chiar si state. Ele vor. Ei sunt parapsihologi, comunica la distanta; ele sunt astrologe si stiu cum sa castigi cand pierzi. Ei bermude, cocalari, ele dive, supermini cu barba! Genurile se supersubstimeaza, se razboiesc, ameninta cu retragere homo, dispun de confidente critice iar ei fug in jocuri, dependente sau sex comercial, fara roman. In muzica usoara, ei stau in cap (hip – hop), ele devin sumar imbracate si tipa "Am nevoie de tine". Desigur carduri separate tutelate de banci offshore, avioane, mode, Prêt a Porter, parfumuri de 3 cifre, menopauza hormonizata, facebookuri frapante si filozoafe cu  citate masculine, ei au lookuri pectorale si promit o zdrobire fizica, transpiratie cu adrenalina si dispnee de efort bilateral. Sexul, nu onanie prea clasica, se poarta oralul , sau mai scump raportul cinic necauciucat. Ei au boala somnului , ele fantasme afro-orientale apropriate . Tot razboiul sfarseste  la Bellu prin transferuri de cavouri sau retrageri fermiere periSnagov cu barci ultrasonice sau vile. La nevoie sunt abonate la biserici si manastiri, ei sunt brokeri profetici. Falsul se generalizeaza, cine mai vine sigur e postasul cu pensia. Shopurile ofera orice, minus gustul de altadata.Psihologii someaza, psihitria se expandeaza  transformand tragic comedia umana  in noi tipuri android marete si frustrate.

Materialul e proaspat si il asteapta pe…Shakspeare! Mobilurile sunt saturate de "te iub".


Prof.Dr. Aurel ROMILA


The British Journal of Psychiatry Table of Contents for July 2016; Vol. 209, No. 1



Highlights of This Issue

Highlights of this issue
Derek K. Tracy
BJP July 2016 209:A3; doi:10.1192/bjp.209.1.A3



EDITORIALS

Why do we need a social psychiatry?
Antonio Ventriglio, Susham Gupta, and Dinesh Bhugra
BJP July 2016 209:1-2; doi:10.1192/bjp.bp.115.175349


Global mental health in high-income countries
S. P. Sashidharan, Ross White, Roberto Mezzina, Stefan Jansen, and Darius Gishoma
BJP July 2016 209:3-5; doi:10.1192/bjp.bp.115.179556


Negative results in phase III trials of complex interventions: cause for concern or just good science?
Mike J. Crawford, Kirsten Barnicot, Sue Patterson, and Christian Gold
BJP July 2016 209:6-8; doi:10.1192/bjp.bp.115.179747



IN DEBATE

Service user, patient, survivor or client … has the time come to return to 'patient'?
David M. B. Christmas and Angela Sweeney
BJP July 2016 209:9-13; doi:10.1192/bjp.bp.115.167221



REVIEW ARTICLES

Supported employment for people with severe mental illness: systematic review and meta-analysis of the international evidence
Matthew Modini, Leona Tan, Beate Brinchmann, Min-Jung Wang, Eoin Killackey, Nicholas Glozier, Arnstein Mykletun, and Samuel B. Harvey
BJP July 2016 209:14-22; doi:10.1192/bjp.bp.115.165092


Shared treatment decision-making and empowerment-related outcomes in psychosis: systematic review and meta-analysis
Diana Stovell, Anthony P. Morrison, Margarita Panayiotou, and Paul Hutton
BJP July 2016 209:23-28; doi:10.1192/bjp.bp.114.158931



PAPERS

Clinical outcomes and mortality associated with weekend admission to psychiatric hospital
Rashmi Patel, Edward Chesney, Alexis E. Cullen, Alex D. Tulloch, Matthew Broadbent, Robert Stewart, and Philip McGuire
BJP July 2016 209:29-34; doi:10.1192/bjp.bp.115.180307 OPEN ACCESS ARTICLE


Following the Francis report: investigating patient experience of mental health in-patient care
E. Csipke, P. Williams, D. Rose, L. Koeser, P. McCrone, T. Wykes, and T. Craig
BJP July 2016 209:35-39; doi:10.1192/bjp.bp.115.171124 OPEN ACCESS ARTICLE


Effect of questions used by psychiatrists on therapeutic alliance and adherence
Laura Thompson, Christine Howes, and Rose McCabe
BJP July 2016 209:40-47; doi:10.1192/bjp.bp.114.151910


Longitudinal predictors of subjective recovery in psychosis
Heather Law, Nick Shryane, Richard P. Bentall, and Anthony P. Morrison
BJP July 2016 209:48-53; doi:10.1192/bjp.bp.114.158428


Effectiveness of group body psychotherapy for negative symptoms of schizophrenia: multicentre randomised controlled trial
S. Priebe, M. Savill, T. Wykes, R. P. Bentall, U. Reininghaus, C. Lauber, S. Bremner, S. Eldridge, and F. Röhricht
BJP July 2016 209:54-61; doi:10.1192/bjp.bp.115.171397 OPEN ACCESS ARTICLE


Virtual reality in the treatment of persecutory delusions: randomised controlled experimental study testing how to reduce delusional conviction
Daniel Freeman, Jonathan Bradley, Angus Antley, Emilie Bourke, Natalie DeWeever, Nicole Evans, Emma Černis, Bryony Sheaves, Felicity Waite, Graham Dunn, Mel Slater, and David M. Clark
BJP July 2016 209:62-67; doi:10.1192/bjp.bp.115.176438 OPEN ACCESS ARTICLE


Mindfulness-based cognitive therapy v. group psychoeducation for people with generalised anxiety disorder: randomised controlled trial
Samuel Yeung Shan Wong, Benjamin Hon Kei Yip, Winnie Wing Sze Mak, Stewart Mercer, Eliza Yee Lai Cheung, Candy Yuet Man Ling, Wacy Wai Sze Lui, Wai Kwong Tang, Herman Hay Ming Lo, Justin Che Yuen Wu, Tatia Mei Chun Lee, Ting Gao, Sian M. Griffiths, Peter Hoi Sing Chan, and Helen Shuk Wah Ma
BJP July 2016 209:68-75; doi:10.1192/bjp.bp.115.166124


Evaluation of a cognitive psychophysiological model for management of tic disorders: an open trial
Kieron O'Connor, Marc Lavoie, Pierre Blanchet, and Marie-Ève St-Pierre-Delorme
BJP July 2016 209:76-83; doi:10.1192/bjp.bp.114.154518



CORRESPONDENCE

ECT, cognitive function and neuropsychological testing
Rudi Coetzer
BJP July 2016 209:84; doi:10.1192/bjp.209.1.84


Authors' reply
George Kirov and Maria Atkins
BJP July 2016 209:84-85; doi:10.1192/bjp.209.1.84a


Defining clinically significant change
Joar Øveraas Halvorsen
BJP July 2016 209:85; doi:10.1192/bjp.209.1.85


Authors' reply
F. Jackie June ter Heide, Trudy M. Mooren, Ad de Jongh, and Rolf J. Kleber
BJP July 2016 209:85-86; doi:10.1192/bjp.209.1.85a



BOOK REVIEWS

Psychiatric Care of the Medical Patient, 3rd edition
Gill Garden
BJP July 2016 209:87; doi:10.1192/bjp.bp.115.178715


Clinical Topics in Disorders of Intellectual Development
Stephen Tyrer
BJP July 2016 209:87-88; doi:10.1192/bjp.bp.115.178723



KALEIDOSCOPE

Kaleidoscope
Derek K. Tracy, Dan W. Joyce, and Sukhwinder S. Shergill
BJP July 2016 209:90-91; doi:10.1192/bjp.209.1.90



EXTRAS

In the Giraffe House – poems by doctors
Pascale Petit
BJP July 2016 209:8; doi:10.1192/bjp.bp.116.181628


Cicero's description of mental disorder – in 100 words
John H. M. Crichton
BJP July 2016 209:22; doi:10.1192/bjp.bp.116.182147


On Anti-Oedipus (1972) by Gilles Deleuze and Félix Guattari – reflection
George Huntington
BJP July 2016 209:61; doi:10.1192/bjp.bp.115.180430


Dr Peter Mark Roget (1779–1869) – psychiatry in history
Sue Blundell
BJP July 2016 209:67; doi:10.1192/bjp.bp.115.178574



FROM THE EDITOR'S DESK

Trials , tribulations, mind and mechanism
Kamaldeep Bhui
BJP July 2016 209:92; doi:10.1192/bjp.209.1.92


HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL