Curiozitati ale limbii romane



1. Oficial, cu o lungime de 44 de litere, cel mai lung cuvânt din limba română se află pe locul 3 în topul celor mai lungi cuvinte din Europa.
 Pe primul loc se află un cuvânt german cu o lungime de 79 de litere, iar pe locul 2 un cuvânt turcesc cu o lungime de 70 de litere, ambele fiind cuvinte compuse, în timp ce cuvântul românesc este unul tehnic).
 Neoficial mai există alte două cuvinte mai lungi (un cuvânt în islandeză cu o lungime de 64 de litere și un cuvânt finlandez cu o lungime de 61 de litere), însă acestea nu sunt incluse în dicționare, fiind mai degrabă glume lingvistice.
 Cuvintul este: "pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză" (o pseudoboală a plămânilor provocată de inhalarea prafului de siliciu vulcanic)

2. Limba română este singura limba europeană în care se poate face o propoziție completă, formată din 5 cuvinte care conțin doar vocale: "Oaia aia e a ei".

3. Cel mai lung cuvânt care conține doar vocale: uiuiu.

4. Cel mai lung cuvânt care incepe și se termină cu o vocală și în rest conține doar consoane: înspre.

5. Cel mai lung cuvânt care denumește o localitate din Romania: Constantinești.

6. Cel mai scurt cuvânt care denumește o localitate: Ip.

 Și, în final, câteva palindromuri amuzante (grupuri de cuvinte sau cuvinte care pot fi citite de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga fără să-și piardă sensul):
 Ele ne seduc cu desenele;
 Era sa pozez o pasare;
 Elisa va lasa Toyota sa la Vasile
;
 Era o tipa rapitoare;
 Ele fac cafele.

alcohol


Treatment with the anticonvulsant topiramate may help alcohol-dependent individuals who do not want to stop drinking completely reduce their alcohol consumption, new research shows

Dopamine and Psychosis

As clinicians, we have some idea that dopamine has something to do with the onset of psychosis. We know this because of the historical concept that "blocking" dopamine receptors somehow improves some psychotic states.[1] We just don't know the "where" and "how." We give antipsychotics, which we understand to be "dopamine blockers," and the irrational becomes rational again

Catalogul pictorilor celebri si operele lor


 





Cel mai bine organizat catalog de arta din lume, cu 5000 de pictori celebri si 100000 de tablouri valoroase din tezaurul picturii universale...

VIZIONARE PLACUTA !
 

LES PLUS BEAUX PEINTURES DU MONDE ! 
muzeu complex virtual
Click pe: http://www.mystudios.com/artgallery
 

pentru pictorii care nu sunt in lista, dati clik pe cautare

The Ultimate Gift - Cel mai de preţ dar (2006) online subtitrat


image
The Ultimate Gift - Cel mai de preţ dar (2006) online su...
Un film in care personajul principal, din putred de bogat, ajunge sa doarma pe bancile parcului, sa manance din cersit, ajunge la mila trecatorilor;
Preview by Yahoo
 
 

zoloft


The selective serotonin reuptake inhibitor (SSRI) sertraline (Zoloft, Pfizer Inc) may have a negative impact on some semen parameters, a finding that may have implications for male fertility, new research suggests.

anorexia nervoasa


The neuropeptide oxytocin, commonly known as the "love hormone," which has been found to have potential benefit in a number of psychiatric disorders, may also be useful in the treatment of anorexia nervosa (AN)

alcohol

Effect of Modafinil on Impulsivity and Relapse in Alcohol Dependent Patients: A Randomized, Placebo-Controlled Trial

marijuana


A majority of doctors say that medical marijuana should be legalized nationally and that it can deliver real benefits to patients, a new survey by WebMD/Medscape finds.

depresia rezistenta


Concerns they concluded that augmentation of SSRIs with lithium or an atypical antipsychotic drug is likely to be beneficial in patients with treatment-resistant depression, and that there was no statistically significant difference between the 2 augmentation strategies.

alchol


They found that gabapentin (particularly the 1800-mg dose) was effective in treating alcohol dependence and relapse-related symptoms of insomnia, dysphoria, and craving, with a favorable safety profile, and they concluded that gabapentin may be useful as a treatment option for alcohol dependence in primary care.

PTSD


The first evidence from a randomized clinical trial that the anesthetic agent ketamine may provide rapid symptom reduction in patients with chronic posttraumatic stress disorder (PTSD) when delivered intravenously has been published.

Ultima scrisoare, Gabriel García Márquez



"Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata, m-as imbraca foarte modest, m-as intinde la soare, lasand la veder...ea tuturor nu numai corpul, ci si sufletul meu.

Doamne Dumnezeul meu daca as avea inima, as grava ura mea peste ghiata si as astepta pana soarele rasare. As picta cu un vis al lui Van Gogh despre stele un poem al lui Benedetti, si un cantec al lui Serrat ar fi serenada pe care i-as oferi-o lunii. As uda cu lacrimile mele trandafirii, pentru a simti durerea spinilor si sarutul incarnat al petalelor…

Dumnezeul meu, daca as avea o bucatica de viata… N-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc. As convinge pe fiecare femeie sau barbat spunandu-le ca sunt favoritii mei si as trai indragostit de dragoste.

Oamenilor le-as demonstra cat se insala crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc! Unui copil i-as da aripi, dar l-as lasa sa invete sa zboare singur. Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea, ci cu uitarea. Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii… Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui, insa fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul de a-l escalada. Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul lui micut, pentru prima oara, degetul parintelui, l-a acaparat pentru intotdeauna.

Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice. Sunt atatea lucruri pe care am putut sa le invat de la voi, dar nu cred ca mi-ar servi, deoarece atunci cand o sa fiu bagat in interiorul acelei cutii, inseamna ca in mod neferecit mor.

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as stii ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune "te iubesc"si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.

Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da de fiecare data alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar daca cumva gresesc si ziua de azi este tot ce ne ramane, mi-ar face placere sa-ti spun cat te iubesc, ca niciodata te voi uita.

Ziua de maine nu-i este asigurata nimanui, tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti. De aceea, nu mai astepta, fa-o azi, intrucat daca ziua de maine nu va ajunge niciodata, in mod sigur vei regreta ziua cand nu ti-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat ca sa le conferi o ultima dorinta. Sa-i mentii pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, ia-ti timp sa le spui "imi pare rau", "iarta-ma", "te rog" si toate cuvintele de dragoste pe care le stii.

Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete. Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima. Demostreaza-le prietenilor tai cat de importanti sunt pentru tine."

IATA "DOMENIILE" IN CARE SUNT PREGATITI PARLAMENTARII ROMANIEI!


PE CARE DINTRE EI I-AȚI VOTAT ȘI VĂ REPREZINTĂ INTERESELE?
Când v-ați întâlnit ultima oară reprezentantul în camera deputaților? 
Dar pe reprezentantul dumneavoastră în senat?
IATA "DOMENIILE" IN CARE SUNT PREGATITI UNII DINTRE PARLAMENTARII ROMANIEI !
In timp ce in tarile civilizate din occident, in fruntea statului ajung intelectualii si cei mai educati oameni, in Romania este exact invers. Lasand la o parte cateva personaje care si-au plagiat lucrarile de doctorat, in rest in fruntea tarii se afla numai oameni care par mai degraba din "clasa incultă" decat din cea a intelectualilor...
1. Dumitru Chiriţă, electrician şi şef tură între 1981 – 1990, deputat PSD
2. Constantin Adăscăliţei, antrenor de karate, deputat
PSD
3. Dorel-Gheorghe Căprar, mecanic, conducător auto, deputat
PSD
4. Dan Ciocan, subofiţer IPJ Olt 1985-2001, deputat
PSD
5. Ion Melinte, horticultor, urmărea activităţii în cadrul fermei pomicole, deputat
PSD
6. Neculai Răţoi, mecanic locomotivă 1958-1980, deputat
PSD
7. Victor Roman, 1981 – 1982, tehnician auto, deputat
PSD
8. Vasile Berci, tâmplar, sortator şi maistru la C.P.L. Sighet între 1964 – 1971, acum deputat
PNL
9. Dan Bordeianu, merceolog, 1988 – 1992, acum deputat
PNL
10. Constantin Gălan, morar la Fabrica de Morărit şi Panificaţie Suceava între 1973-1974, lăcătuş mecanic în perioada 1974-1976, acum deputat
PNL
11. Andrei Dominic Gerea, electronist 1987 – 1991, acum deputat
PNL, fost ministru al Economiei
12. Dumitru Verginel Gireadă, mecanic agricol - SMA Agromec Botoşani 1987-1990, acum deputat
PNL
13. Titi Holban, muncitor CPL Gugeşti 1983 – 1984, muncitor IPILF Râmnicu Sărat 1984 – 1985, merceolog, acum deputat
UNPR (fost la PNL până zilele tecute)
14. Mihai Lupu, operator chimist Fabrica de Antibiotice Iaşi în 1981, mecanic IUG Basarabi 1982 – 1985, acum deputat
PNL
15. Eugen Nicolaescu, tehnolog, merceolog la Complexul de Hoteluri şi Restaurante Flora din ITHR Bucureşti - Ministerul Turismului în perioada 1976 – 1985, acum deputat
PNL, ministru şi fost ministru
16. Valentin Rusu, mecanic Masini si Utilaje, 1990 - 1992 , acum deputat
PNL
17. Aurel Nicolae, tehnician, 1980 - 1990 , acum deputat
PNL
18. Sorin Teju, muncitor necalificat 1985-1988, lăcătuş mecanic 1988-1989 şi 1991-1997 la Schela Boldeşti, acum deputat PNL
19. Radu Bogdan Ţîmpău, merceolog, 1998 – 2001, acum deputat
PNL
20. Costică Canacheu, tehnician electroenergetic la I.D.E. Bucureşti în perioada 1978 – 1989, acum deputat
PDL
21. Vasile Iliuţă, lucrător comercial la Remat Călăraşi, 1990 – 1993, acum deputat
PDL
22. Mircia Muntean, electrician la turnatoria - otelaria " Siderurgica " S.A., Hunedoara, 1982 – 1990, acum deputat
PDL
23. Eusebiu Manea Pistru-Popa, mecanic auto, 1988-1995 la service auto, acum deputat
PDL
24. Ionaş Florin Urcan, gestionar SC Poliuretani S.A. Luduş, acum deputat
PDL
25. Iulian Vladu, tehnolog Dacia-Service, Găeşti în perioada 1984-1989, acum deputat
PDL
26. Mircea Vicenţiu Irimie, mecanic Trustul de Constructii Turda, 1985 – 1990, instructor karate Shotokan – Fudokan, acum deputat PC
27. Valentin Blănariu, magazioner, Dacia Service Reşiţa, 1986 – 1991, acum deputat
PPDD
28. Ştefan-Petru Dalca, mecanic Maşini şi Utilaje Vagoane 1988 – 1994, revizor Tehnic Vagoane 1994 – 1998, Maistru Electromecanic 1998 – 2000, toate la CFR, acum deputat
PPDD
29. Adrian-Nicolae Diaconu, muncitor calificat UM Plopeni Prahova 1985 – 1990, acum deputat
PPDD
30. Niculina Mocioi, agent comercial Flamingo Computers, 2004, acum deputat
PPDD
31. Constantin Moisii, operator chimist - Arpechim Săvineşti, 1970 – 1978, acum deputat
PPDD
32. Cezar Cioată, şef sector electromecanic subteran - Compania Naţională a Uraniului SA Bucureşti, Sucursala Suceava, 2007 – 2012, acum deputat
PC
33. Gheorghe Coman, lăcătuş mecanic MECON SA, acum deputat
PC 
34. Răzvan Rotaru, muncitor necalificat, 1996 – 1998, lăcătuş, 2000 – 2002, fotbalist nonamator, 2002 – 2004, acum deputat
PC
35. Claudiu-Andrei Tănăsescu, merceolog, 1988 – 1990, acum deputat PC
36. Haralambie Vochiţoiu, strungar Umirom Petrosani 1988 – 1991, muncitor E. M. Petrila 1991 – 1997, acum senator
PSD
37. Viorel Chiriac, tehnician OMNITEC Brasov, Tractorul Brasov 1981- 2000, acum senator PSD
38. Dan-Aurel Ioniţă, cofetar patiser Ploiesti, 1987-1992, acum senator
PSD
39. Ákos-Daniel Mora, tehnician automatist, 1991-1995, acum senator PNL
40. Ioan Deneş, electrician Căile Ferate Române, 1988 – 1993, acum senator
PNL
41. Ion Popa, tehnician SC Automobile Dacia, 1986-1994, acum senator
PNL
42. Mihai Niţă, tehonolog Uzina de Avioane Craiova, Uzina Autoturisme Pitesti 1980 -1983, acum senator
PC
43. Ioan Iovescu, mecanic Autobaza 4 Lugoj 1979 – 1982, sofer, Autobaza Lugoj, 1984-1987, acum senator neafiliat

PASTE FERICIT!!!



PASTE FERICIT !!!

FIE CA LUMINA DIVINA SA NE CALAUZEASCA PASII SPRE PACEA DIN NOI PENTRU A NE REGASI ALATURI DE DUMNEZEUL CEL ADEVARAT SI VESNIC AL TOTULUI.

Sorin Cerin

Sunătoarea este un remediu pentru 80 de afecţiuni - Însă cea mai populară proprietate terapeutică a acestei plante rămâne cea de antidepresiv.


Sunătoarea are proprietăţi sedative, antiseptice, astringente, antiinflamatoare, vasodilatatoare şi cicatrizante. Însă cea mai populară proprietate terapeutică a acestei plante rămâne cea de antidepresiv.
Cantităţi impresionante de sunătoare sunt folosite anual pentru prepararea medicamentelor care tratează cele mai frecvente boli răspândite pe mapamond : depresia, afecţiunile cardiace, insomniile, hipertensiunea arterială, obezitatea şi tendinţa de îngrăşare.
Sunătoarea este o adevărată farmacie. În compoziţia plantei au fost identificaţi peste 15 compuşi activi, printre care acidul valerianic, saponinele, colina, rutina, uleiul volatil, galactoza, substanţe care îi atribuie numeroasele calităţi terapeutice.

Combate depresia şi tulburările de somn
Tratamentele cu preparate de sunătoare (infuzie şi tinctură) sunt eficiente în bolile sistemului nervos, datorită efectului antidepresiv şi sedativ produs de hiperforină, o substanţă prezentă în compoziţia plantei. Cura cu infuzie (câte două căni pe zi, consumate într-un interval de două-trei luni) acţionează foarte bine asupra persoanelor cu stări depresive. Efectele tratamentului se pot observa după primele trei săptămâni de cură.


Tinctura de sunătoare combate astenia, insomnia, somnul agitat şi somnambulismul. Se iau câte 15 picături pe zi, diluate în ceai sau în apă, în trei tranşe.

Cura cu tinctură de sunătoare durează minimum 21 de zile şi este salvatoare pentru cele patru tipuri de depresii: depresiile reactive, cauzate de evenimente neplăcute pacientului, depresii biologice (uneori moştenite), depresiile psihiatrice, cauzate de pierderea contactului cu realitatea şi depresiile hibernale, specifice sezonului rece, când lumina naturală este redusă ca durată şi ca intensitate.

Previne îngrăşarea pe fond nervos
Terapia pentru combaterea îngrăşării pe fond emoţional urmăreşte pierderea kilogramelor care se acumulează din cauza unor evenimente neplăcute sau a unor probleme stresante în carieră. În acest caz, se recomandă infuzia combinată de sunătoare.
Aceasta se prepară dintr-un litru de apă, în care se pun la macerat patru linguri de plantă. După opt ore, preparatul se filtrează şi se lasă deoparte. Planta rămasă după filtrare se fierbe într-o jumătate de litru de apă vreme de cinci minute şi, după răcire, se strecoară. În final, cele două extracte se amestecă, iar infuzia obţinută se bea în mai multe reprize, cu 30 de minute înainte de mesele principale.
Tratamentul trebuie urmat timp de patru săptămâni, iar după o pauză de o lună se poate repeta.

Este aliata sistemului digestiv
Efectele antiseptice, antiinflamatoare şi astringente ale curei cu infuzie şi cu tinctură de sunătoare se constată în cazul afecţiunilor hepatice (hepatită cronică şi acută, ciroză, ascită, degenerarea celulei hepatice, dischinezie biliară). Se iau câte 10 picături de trei ori pe zi, timp de 21 de zile. În tratamentul cu tinctură se recomandă şi consumul unui ceai de sunătoare în fiecare zi, o baie la picioare seara şi o baie generală cu infuzie, pe săptămână. De asemenea, sunătoarea combate gastritele hiperacide, ulcerul gastric şi duodenal, crampele stomacale, viermii intestinali şi lipsa poftei de mâncare. În astfel de afecţiuni se recomandă câte trei ceaiuri pe zi sub formă de infuzie combinată de sunătoare.

Tratează afecţiunile cardiovasculare
Terapia cu sunătoare s-a dovedit foarte eficientă în afecţiunile cardiovasculare (hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă şi circulatorie), dar şi în artrita obliterantă, în varice şi în ulcere varicoase. Se consumă câte o jumătate de cană de trei ori pe zi, un interval de o lună.

Are şi contraindicaţii
Cea mai importantă contraindicaţie la folosirea preparatelor cu sunătoare se adresează bolnavilor care folosesc medicamente de sinteză contra depresiei, insomniei, anxietăţii, epilepsiei şi contra infecţiei cu HIV. Alergia la sunătoare apare sub formă de dureri gastrice şi de erupţii cutanate.
La începutul terapiei cu sunătoare, aceşti bolnavi trebuie să folosească doar o zecime din doza normală, iar cantitatea se creşte progresiv, la recomandarea specialistului.
De asemenea, există şi alte reacţii adverse, cum ar fi sensibilitatea excesivă a organismului la lumina solară. De aceea, persoanele care fac tratament cu sunătoare nu trebuie să se expună la soare între orele 11şi 18. Expunerea prelungită la soare în timpul sau imediat după un tratament cu sunătoare este periculoasă, deoare provoacă fotodermie.
Această hipersensibilitate se manifestă prin înroşirea pielii, prurit, tumefieri cutanate, prin umflarea pleoapelor şi a buzelor.

Creierul nostru are nevoie de miscare!



Fotografie: Cand incepi activitatea fizica, creierul o recunoaste ca pe un stres!    Pe masura ce creste pulsul, creierul crede ca fie te lupti cu inamicul, fie fugi de el. Pentru protectie impotriva stresului, corpul elibereaza o proteina numita BDNF. Aceasta are rolul de a proteja si de a repara neuronii memoriei, si actioneaza ca un buton de reset.    De aceea ne simtim atat de linistiti si lucrurile devin clare, dupa ce facem miscare fizica.
Cand incepi activitatea fizica, creierul o recunoaste ca pe un stres!
Pe masura ce creste pulsul, creierul crede ca fie te lupti cu inamicul, fie fugi de el. Pentru protectie impotriva stresului, corpul elibereaza o proteina numita BDNF. Aceasta are rolul de a proteja si de a repara neuronii memoriei, si actioneaza ca un buton de reset.
De aceea ne simtim atat de linistiti si lucrurile devin clare, dupa ce facem miscare fizica.
Cand incepi activitatea fizica, creierul o recunoaste ca pe un stres!
Pe masura ce creste pulsul, creierul crede ca fie te lupti cu inamicul, fie fugi de el. Pentru protectie impotriva stresului, corpul elibereaza o proteina numita BDNF. Aceasta are rolul de a proteja si de a repara neuronii memoriei, si actioneaza ca un buton de reset.
De aceea ne simtim atat de linistiti si lucrurile devin clare, dupa ce facem miscare fizica.

Documentar nou: Ultima prescură. Paștele la români


http://www.filmedocumentare.com/ultima-prescura-pastele-la-romani/Documentarul antropologic este filmat aproape integral într-un cătun al satului Bălnaca-Groşi, comuna Şuncuiuş, judeţul Bihor, iar personajul central pe Nana Veronică, o bătrână octogenară ce vieţuieşte de una singură în gospodăria proprie, în plină pustietate. Păstrătoare a tradițiilor arhaice, femeia de mult văduvă era aceea care a făcut prescura pentru biserica din satul Bălnaca vreo două decenii la rând. Acum, lipsită de puteri, nu se mai încumetă. Totuşi, pentru camera de filmare, va mai face odată acest lucru. Dar, în ceea ce o privește, va fi cu siguranţă „ultima prescură”.

Profitând de ocazia înregistrării ritualului mistic al coacerii prescurilor şi paştilor pentru sărbătoarea Învierii Domnului, autorul documentarului, Tudor Chirilă, investighează în amănunţime în Ultima prescură întreg universul cotidian al bătrânei, alcătuind un tablou al vieţii solitare a acesteia, viaţă mânată de un singur major imbold: credinţa. Ideea filmului este axată pe dispariţia dintre noi a ultimilor păstrători ai valorilor ancestrale ale poporului român prins în iureşul aneantizant al globalizării.

Filmul documentar Ultima prescură a fost realizat în colaborare cu Asociaţia Culturală ECOART din Oradea şi a obţinut o menţiune UCIN 2010 pentru documentar de lung-metraj. Face parte dintr-o suită de documentare antropologice de lung-metraj de tip „cine-verité”, avînd ca ţintă valea Crişului Repede, suită iniţiată cu câţiva ani în urmă de regizorul Tudor Chirilă.
 

vizionare online: http://www.filmedocumentare.com/ultima-prescura-pastele-la-romani/ 

Corul sclavilor din opera "NABUCCO" de G.Verdi


 http://www.youtube.com/embed/DzdDf9hKfJw?rel=0 
Corul SCLAVILOR DIN Opera "Nabucco" de G. Verdi, în Interpretarea Corului de la Metropolitan House, DIN New York. Superba regie! Observați Pozitia fiecărui om, niciodata DOUĂ la FEL! Camera individualizează intentionat! Imaginați-vă, de Arhiva, pe merit! Superb ...

http://www.youtube.com/embed/DzdDf9hKfJw?rel=0

PASTE FERICIT!


https://www.youtube.com/watch?v=gdA0E9JLTYc

 
POEZIE SI MUZICA DE PASTI-RECITA IOAN PLETTERIU
 

Eveniment



Azi la ora12 la facultate a devenit DOCTOR in Medicina dr.ADRIANA DAVID.

APLR o felicita!

despre Nichita Stanescu


http://www.nichitastanescu.eu/biografie.phpNichita Stanescu

Biografie Opera Fotografii Filme

Nascut la 31 martie 1933 la Ploiesti ; decedat la 13 decembrie 1983 la Bucuresti a fost un poet rebel, eseist, scriitor inovator, reprezentant al neo-modernismului romanesc in anii 1960-1970 

Copilarie
1933-03-31 Se naste la Ploiesti Hristea Nichita Stanescu , nimeni altul decat scriitorul care a marcat secolul XX prin versurile sale de o rasunatoare franchete si melodicitate. Este fiul lui Nicolae H. Stanescu si al Tatianei N. Stanescu. Tatal, Nicolae Stanescu , se trage dintr-o familie de mici comercianti . Mama, Tatiana Cereaciuchin, de asemenea provenea dintr-o familie de mici nobili . Cei doi se vor casatori spre sfarsitul anul 1931. Peste un an si jumatate avea sa vina pe lume tanarul Nichita care va bucura viata tinerilor parinti. Va primi numele ambilor bunici, Nichita si Hristea , insa parintii il vor alinta Nini. mai mult
 

The British Journal of Psychiatry Future Table of Contents for 1 June 2014; Vol. 204, No. 6


The British Journal of Psychiatry
BJP -- Future Table of Contents Alert
A new future TOC for The British Journal of Psychiatry is available online for the issue:
June 2014; Vol. 204, No. 6
This Future Table of Contents is available online at: http://bjp.rcpsych.org/future/204.6.shtml
These articles have been accepted for this issue. Change is possible before publication.

Editorials
Towards a more nuanced global mental health
R. G. White and S. P. Sashidharan
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)
Is the DSM-5 chapter on somatic symptom disorder any better than DSM-IV somatoform disorder?
R. Mayou
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)

Review article
Alterations in cortical and extrastriatal subcortical dopmaine function in schizophrenia: systematic review and meta-analysis of imaging studies
J. Kambeitz, A. Abi-Dargham, S. Kapur and O. D. Howes
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)

Papers
Combined effects of physical illness and comorbid psychiatric disorder on risk of suicide in a national population study
P. Qin, K. Hawton, P. B. Mortensen and R. Webb
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)
Socioeconomic status and survival among older adults with dementia and depression
R. Chen, Z. Hu, L. Wei and K. Wilson
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)
Use of services and associated costs for young adults with childhood hyperactivity/conduct problems: 20-year follow-up
F. D'Amico, M. Knapp, J. Beecham, S. Sandberg, E. Taylor and K. Sayal
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)
Cannabis and stimulant disorders and readmission 2 years after first-episode psychosis
G. E. Sara, P. M. Burgess, G. S. Malhi, H. A. Whiteford and W. C. Hall
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)
Maintenance cognitive stimulation therapy for dementia: single-blind, multicentre, pragmatic randomised controlled trial
M. Orrell, E. Aguirre, A. Spector, Z. Hoare, R. T. Woods, A. Streater, H. Donovan, J. Hoe, M. Knapp, C. Whitaker and I. Russell
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)
Brief psychological intervention after self-harm: randomised controlled trial from Pakistan
N. Husain, S. Afsar, J. Ara, H. Fayyaz, R. Rahman, B. Tomenson, M. Hamirani, N. Chaudhry, B. Fatima, M. Husain, F. Naeem and I. B. Chaudhry
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)
Comparative efficacy of two interventions to discontinue long-term benzodiazepine use: cluster randomised controlled trial in primary care
C. Vicens, F. Bejarano, E. Sempere, C. Mateu, F. Fiol, I. Socias, E. Aragones, V. Palop, J. L. Beltran, J. L. Pinol, G. Lera, S. Folch, M. Mengual, J. Basora, M. Esteva, J. Llobera, M. Roca, M. Gili and A. Leiva
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)
Efficacy of a triage system to reduce length of hospital stay
P. Williams, E. Csipke, D. Rose, L. Koeser, P. McCrone, A. D. Tulloch, G. Salaminios, T. Wykes and T. Craig
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)

Short reports
Dopamine transporter occupancy by methylphenidate and impulsivity in adult ADHD
C. L. Crunelle, W. van den Brink, G. Dom and J. Booij
The British Journal of Psychiatry 2014 204 (6)
 

Daily Zen April edition On the Way


http://www.dailyzen.com/zen/zen_reading1404.asp
Greetings Aurel,

This month we are surrounded by signs of renewal in Nature,
the early Spring flowers in the Northern Hemisphere and the
leaves turning in the Southern regions. Both are reminders
of the relentless passage of time and the eternal return.

Today we are presenting one of Yuanwu's many letters which
could have been addressed to one of us. Join me now to
participate in a timeless dialogue:
http://www.dailyzen.com/zen/zen_reading1404.asp

May our Way be clear,
Elana
 

FREE e-Book from International Psychotherapy Institute


FREE e-Book from
International Psychotherapy Institute 

The IPI is offering a new free
e-book on our website freepsychotherapybooks.org


Bulimia - binge eating and purging - has increased in frequency.  Prevalence for female college students ranges from 2.9% to 19%.  This book presents a short term psychoeducational approach focusing on personality and behavior deficits in an effective treatment strategy for bulimia. 

SAGE Psychology, Psychiatry, and Counselling articles FREE ONLINE ACCESS until 30 April 2014!


Free articles, the latest news, podcasts, call for papers, and more!

www.sagepub.com
Enjoy FREE online access to Psychology, Psychiatry, and Counselling journals in April
SAGE’s Psychology Newsletter is now available! Enjoy free trial access to influential Psychology journals for a limited time, and learn about the latest product news from SAGE.
  • Free Trial Access and Top-Read Articles
  • Journal News
    • Awards
    • Special Issues
    • Call for Papers
    • Podcasts and Vodcasts
    • New Editors
    • Social Media
    • Special Forum
    • Human Factors Prize Announcement
    • State of the Science & Feature articles
    • Editor's Choice Collection
    • New ISSBD website
    • New Blog
  • Upcoming conferences and events
  • New from SAGE Reference
Sincerely,
SAGE Psychology
www.sagepub.com
www.sagepublications.com

Metoda chinezeasca impotriva insomniei


Metoda chinezeasca impotriva insomniei este extrem de eficienta, nu produce dependenta, este usor de aplicat si are capacitatea de a regla somnul.

Somnul este esential pentru o stare buna de
sanatate, iar insomnia este o agresiune impotriva starii generale, cu efecte grave. Este probat ca persoanele care dorm bine sunt mai active, mai receptive si au un coefient de inteligenta mai ridicat. In plus, sunt mai ferite de afectiuni cardiovasculare, obezitate si diabet, scrie Yahoo Shine.

Metoda chinezeasca impotriva insomniei este una din cele mai bune solutii si este o alternativa excelenta la pilulele pentru 
somn. Principiul metodei chinezesti impotriva insomniei implica concentrarea asupra respiratiei.

Respiratia este un mecanism automat, care poate trece in planul constient printr-un simplu act de vointa. Controlul voluntar asupra respiratiei poate modifica rapid tensiunea arteriala, ritmul cardiac, starea generala si stresul, dar si emotiile si nivelul unor 
hormoni. Oricine a avut vreodata un atac de panica stie ca cel mai eficient mod de a potoli acel moment oribil de suferinta mentala si fizica este respiratia lenta si controlata.

Iata cum arata metoda chinezeasca impotriva insomniei:
1.     Aseaza-te in pat in pozita de somn preferata si relaxeaza-te.
2.     Inspira pe nas, lent timp de trei secunde.
3.     Expira pe nas timp de sase secunde.

De regula, dupa 5-6 repetari, vei adormi, iar respiratia intra din nou sub controlul centrilor nervosi care regleaza automat acest proces vital.

De ce functioneaza aceasta metoda. In primul rand, pentru ca a te concentra pe felul in care respiri este cea mai simpla si una dintre cele mai eficiente metode antistres. In al doilea rand, ritmul acestor respiratii determina o 
relaxare rapida a musculaturii, ritmul cardiac incetineste, iar creierul intra in starea de relaxare.

Daca raportul trei/sase secunde este incomod pentru tine il poti adapta dupa ritmul propriu.
Esential este ca inspiratia sa fie jumatate din timpul de expiratie.

Vise placute! 

Super colectie de documentare BBC free


 
COLECTIE ... .
      1.        Ultima redută 2.        Goţii sălbatici 3.        Megastructuri antice – Angkor Wat 4.        Bătălia de la Monte Cassino 5.        Povestea cartofului 6.        Mata Hari, dansatoarea-spion 7.        Hiroshima: a doua zi 8.        Oamenii carvernelor 9.        Rasputin – diavolul încarnat 10.        În căutarea destinului – Orientul Mijlociu 11.        Cavalerii de Malta 12.        Ginghis Han – povestea unui cuceritor 13.        Armata pierdută a lui Napoleon 14.        Tunurile uriaşe ale lui Hitler 15.        KGB și războiul clandestin împotriva României 16.        Jack Spintecătorul 17.        Utopia trăită – Revoluţia spaniolă 18.        Dictatura lui Ion Antonescu 19.        Cum să furi o identitate: românii din Timoc 20.        Masacrul de pe Plaja Omaha 21.        Atena – adevărul despre democraţie 22.        Arma secretă a Japoniei 23.        Dictatura regelui Carol al II-lea 24.        A fost odată în Transilvania 25.        Dezastrul de la Cernobîl 26.        Masacrul din rTienanmen 27.        Golgota Basarabiei 28.        STASI: Poporul sub control 29.        Castelul Peleş, reşedinţa de vară a regilor României 30.        Ascensiunea şi sfârşitul sângeros al Romanovilor 31.        Spărgătorii de coduri 32.        Biblia secretă – Cavalerii Templieri 33.        42 de planuri de asasinare a lui Hitler 34.        Scandaluri în Egiptul Antic 35.        Teleenciclopedia – Istoria Indiei 36.        Indestructibilul Titanic 37.        1929 – Marele Crah 38.        Naziștii și misterul gemenilor lui Mengele 39.        Blindatele de pe Dunăre 40.        Napoleon al III-lea și Tânăra Românie 41.        Genocidul sufletelor – Experimentul Pitești 42.        Cele șapte minuni ale Egiptului Antic 43.        Cine l-a ucis pe Rasputin? 44.        Basarabia – Prăbușirea unei lumi 45.        Independența României 46.        Nefertiti, regina Egiptului 47.        Moștenirea dacilor, pe apa sâmbetei 48.        România în anii Marelui Război (15 episoade) 49.        Memorialul durerii (integral, 35 de episoade) 50.        Cei mai diabolici oameni din istorie – Stalin 51.        Momente de răscruce ale istoriei (7 episoade) 52.        Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan 53.        Roma antică – Mărirea și decăderea unui imperiu (6 părți) 54.        Astrospionii 55.        Auschwitz – Naziștii și soluția finală (serial BBC) 56.        Cei mai diabolici oameni din istorie – Vlad Țepeș 57.        Egiptul magic (8 episoade) 58.        Megastructuri antice – Alhambra 59.        Hiroshima 60.        Bătălia de la Cernobâl 61.        Megastructuri antice – Petra 62.        Megastructuri antice – Colosseumul 63.        Megastructuri antice – Hagia Sofia 64.        Știința secretă a Islamului 65.        Megastructuri antice – Machu Picchu 66.        Antonescu și România între '40 și '44 67.        Ceaușescu – Ascensiunea și decăderea lui 68.        Secretele Marelui Zid Chinezesc 69.        Eminescu și culisele unui asasinat politic 70.        Bizanțul – Imperiul pierdut 71.        Secretele Orașului Interzis 72.        Ordin de luptă împotriva uitării 73.        Aurul lui Hitler 74.        Execuția Ceaușeștilor 75.        Cold Waves – Război pe calea undelor 76.        Ce știau anticii – Egiptenii 77.        Marele jaf comunist 78.        Execuția mareșalului Ion Antonescu (+ scene din proces) 79.        Mineriada din 13-15 iunie 1990 80.        Țara Moților – O istorie nescrisă 81.        Transilvania – Istorie, legendă și mister 82.        Vasile Mămăligă – moldoveanul ajuns erou național în Indonezia 83.        România și dictaturile ei – Mișcarea Legionară 84.        Arme, virușși oțel 85.        În căutarea civilizației dispărute: Oglinda cerurilor 86.        Povestea sovietelor

Mediu
1.        Un om, o vacă, o planetă 2.        Parcul naţional Munţii Măcinului 3.        Plus2Celsius 4.        Cum a supravieţuit Cuba crizei petrolului 5.        Japonia în dezastru. Tsunami-ul de la Fukushima 6.        Trezirea la realitate – Criza petrolului 7.        Caii sălbatici din Delta Dunării 8.        Salina Turda – 13,5 milioane de ani de istorie 9.        Cutremurul din 1977. Bucureştiul sub dărâmături 10.         Şase grade fatale 11.        Tsunami: când valul a lovit 12.        Planeta miraculoasă (II): Pământul înghețat 13.        Planeta miraculoasă (I): Trecutul violent 14.        Ada Kaleh – Insula dinamitată de Ceaușescu 15.        Al Gore – Un adevăr incomod 16.        Încălzirea globală 17.        Tehnici de supraviețuire – Republica Dominicană 18.        Bâstroe – Un canal, mai multe granițe 19.        Tehnici de supraviețuire – Transilvania 20.        Întunecarea globală 21.        A 11-a oră 22.        Acasă 23.        Pământul în 2100

 Religie & Spiritualitate

1.        Necazuri în paradisul Amish 2.        Cercul perfect: De la Dumnezeu la ştiinţă şi înapoi 3.        Părintele Arsenie Boca 4.        Legea rezonanţei sau cum sa ne facem viaţa mai bună 5.        Reîncarnarea unui maestru tibetan 6.        Gaura albă în timp 7.        Cultul diavolului 8.        Amazon 9.        Există raiul cu adevărat? 10.        Misterele Cabalei 11.        Tabu – Vindecări extreme 12.        DMT – Molecula spiritului 13.        "Fabrica" de bani – Biserica Ortodoxă Română 14.        Mai presus de mine 15.        Dedublarea astrală – desprinderea sufletului de trup 16.        Efectul placebo în spiritualitate 17.        Biserici și mănăstiri celebre din România 18.        Alte lumi – Călătorie în inima șamanismului 19.        Exorcismul – Cazuri reale 20.        Biblia secretă – Rivalii lui Isus 21.        Cartea tibetană a morților 22.        Giulgiul din Torino – Țesătura timpului 23.        Conflictul cosmic – Originea Răului 24.        Eu și Biserica Scientologică 25.        Secretul de dincolo de materie 26.        Chakrele iluminate 27.        Rădăcina tuturor relelor 28.        În iad și înapoi: studii despre moartea clinică 29.        Moartea la români 30.        Codul lui Moise 31.        Dumnezeul absent 32.        Cum ar arăta o lume ideală? 33.        Secretul 34.        Yoghinii din Tibet 35.        Cine a scris Biblia? 36.        Trezirea la punctul zero 37.        Eliberarea din carapace: călătoriile astrale  

  Conspiratii

1.        Desecretizarea fenomenului OZN 2.        Criminali de război în slujba CIA 3.        Conspiraţia universitară 4.        Reducerea intenționată a populației – Eugenia globală 5.        Cine l-a ucis pe Martin Luther King? 6.        Dosarele conspiraţiei – Asasinarea lui JFK 7.        Noua religie a noii ordini mondiale 8.        Dezvăluiri despre Opus Dei 9.        Războiul parapsihologic – dezvăluiri uimitoare 10.        Piramida deşeurilor – Conspiraţia uzurii morale planificate 11.        Wikileaks – Dosarele secrete ale războiului din Irak 12.        Zeitgeist III: Moving Forward 13.        Escrocheria secolului – apa îmbuteliată 14.        Incidentul Roswell 15.        Şah mat: Strategia unei revoluţii 16.        Cazul Coca-Cola: tortură, intimidare şi crimă 17.        Puterea coşmarurilor: ascensiunea politicii fricii 18.         Secretele inconștientului: mesajele subliminale 19.        7 iulie 2005: Atac asupra Londrei 20.        Societățile secrete și religia 21.        Autopsia unui extraterestru 22.        OZN – Dosarele Fastwalkers 23.        Bani pe datorie – Conspirația bancherilor 24.        Illuminati – conspirație pură, fără teorie 25.        Ne prăbușim împreună 26.        Arhitecții controlului 27.        Conspirația de la Pearl Harbor 28.        Colapsul 29.        Cum a început secretomania OZN 30.        Conspirația tutunului 31.        Farfuriile zburătoare există 32.        Conspirația Bin Laden – Mort sau viu 33.        Inamici inventați 34.        Cine a omorât mașina electrică? 35.        David Icke – A avut el dreptate? 36.        Joc final 37.        Big Brother – Dictatura electronică 38.        Teoria conspirației – Masoneria în România 39.        În interiorul Francmasoneriei 40.        Cine ne controlează – Interviu cu Aaron Russo 41.        911 – La locul faptei 42.        Decepția Obama 43.        Mărturiile unui francmason de grad 33 44.        Controlul total prin cipurile electronice 45.        Kymatica46.        Agenda ascunsă 47.        Căderea Republicii – Președinția lui Barack Obama 48.        Blestemul satanic al comunismului 49.        Illuminati: Conspirația Antichrist 50.        Loose Change 51.        Spațiul secret 52.        Revelațiile unei preotese 53.        Un lucru ciudat s-a petrecut în drum spre Lună

 Natura
1.        Misterul Insulei Paştelui 2.        Marile migraţii ale animalelor 3.        Planeta Pământ – Mările continentale 4.        Wild Carpathia 5.        Feline africane 6.        Cursa îngheţată: cu bicicleta la -50 de grade 7.        Everest 8.        Poveste de la Polul Nord 9.        Puii dinozaurilor 10.        Natura ciudată – Metode stranii de hrănire 11.        Viața privată a unei pisici 12.        Planeta Pământ – Pădurile 13.        Haos din cenușă – Vulcanul din Islanda 14.        Misterul Nilului 15.        Planeta Pământ – Apa dulce 16.        Misterele Jurasicului 17.        Supranatural – Puterile neștiute ale animalelor (Serial BBC) 18.        Planeta Pământ – Munții 19.        Planeta Pământ – Deșerturile 20.        Planeta Pământ – În adâncurile oceanelor 21.        Planeta Pământ – Jungla 22.        Marșul pinguinilor 23.        Planeta Pământ – Peșterile 24.        Film documentar BBC – Tigrii 25.        Apa – misterul cel mare 26.        Baraka
  
Mistere
1.        Codul Voynich 2.        Destinul misterios al lui Michael Rockefeller 3.        Au coborât extratereştrii pe Pământ? 4.        Vampirii, adevăr sau fantezie? 5.        O enigmă greu de dezlegat – Triunghiul Bermudelor 6.        Biblia Diavolului 7.        2012 – Profeţiile maya 8.        România secretă – fenomenele paranormale din pădurea Baciu 9.        Profeţiile maya şi cercurile din lanuri 10.        Descifrarea codului DaVinci 11.        Oameni arși de vii – Combustia spontană 12.        Legenda Atlantidei 13.        Arca lui Noe – A avut loc potopul cu adevărat ? 14.        Puterea credinței 15.        Dosarele paranormale secrete ale KGB 16.        Masoneria 17.        Misterul Maya 18.        Secretele morților –  Asasinul cu umbrelă 19.        Contactul cu extratereștrii a început 20.        A doua venire a științei 21.        Fenomene paranormale – Fantome nervoase 22.        Anchetă asupra lumii invizibile 23.        Atlantida 24.        Triunghiul Bermudelor 25.        2012: Știință sau superstiție 26.        Astronauți străvechi 27.        București, 13 28.        Teoria conspirației – OZN deasupra României 29.        Jocurile minții 30.        Originile misterioase ale omului 31.        Secretele Vaticanului 32.        Pământul gol pe dinauntru 33.        Secretele francmasonilor 34.        Nostradamus: 2012 35.        Proiectul Montauk – Cronicile călătoriilor în timp  
 
Politica
1.        Sistemul american – Jocul intereselor 2.        Eisenhower, comandantul suprem 3.        Economia fericirii 4.        China vs SUA – Două imperii în război 5.        PsyWar, războiul psihologic 6.        Kosovo, o regiune furată (documentar interzis) 7.        Capcana: Revolta anticomunistă din Republica Moldova 8.        Air Force One – avionul celui mai puternic om de pe Planetă 9.        Enron – "Băieții deștepți" din sistemul energetic american 10.        10 trilioane, deocamdată… 11.        Nixon și scandalul Watergate 12.        Cum se vinde războiul 13.        Imaginile care au păcălit lumea – Înșelătoria lagărelor de concentrare 14.        De ce luptăm? 15.        Colapsul economic al Argentinei 16.        America: de la libertate la fascism 17.        Avem încredere în dobândă 18.        Cum se comite un asasinat economic 19.        Ca la Moldova 20.        Surplus – Terorizați să fim consumatori 21.        Corporația
  Cultura
1.        Tibet 2.        Mănăstirea Suceviţa 3.        În căutarea lui Richard 4.        Nichita Stănescu – Interviu integral cu Poetul-Soldat 5.        Minunile României – Mănăstirea Humor 6.        Apocalipsa după Emil Cioran
  Stiinta
1.        Hackerii, bandiţi şi îngeri 2.        Un miracol pe orbită – Telescopul Hubble 3.        Pământul fără Lună 4.        Realitatea e doar o iluzie 5.        Universul 6.        Vânătorii de viruşi 7.        Brevet pentru un porc – Marea afacere genetică 8.        Moartea din adâncuri – Submarinele nucleare 9.        Misterele planetei Marte 10.        Gloanţele viitorului 11.        Elementul secret al Universului – Fractalii 12.        Fuziunea la rece: focul din apă 13.        Maşini de război: Tancul 14.        Maşini de război: mitraliera 15.        Cele mai ciudate planete 16.        Miracolul din celulă – Dovada biochimică a creației 17.        Download – Adevărata poveste a Internetului 18.        Știința imposibilului – În fața apocalipsei 19.        Teleenciclopedia – Timpul 20.        Telepatia 21.        Băiatul cu un creier incredibil 22.        Călătoria supremă – Limita universului 23.        Călătorie în anul 10.000 înaintea erei noastre 24.        Creierul – Totul e în mintea noastră 25.        Prin univers cu Stephen Hawking 26.        Omul de Neanderthal 27.        Megastructuri – Podul Millau 28.         Cum să trăiești 101 ani 29.        Moartea invizibilă – Războiul electromagnetic 30.        Sigmund Freud – Interpretarea viselor 31.        Om, versiunea 2.0 32.        ADN – Molecula vieții (serial 5 părți) 33.        Cum gândește Google 34.        Călătoria cosmică 35.        Curgerea timpului – Dumnezeu, Einstein și fizica cuantică 36.        Călătorie la marginea universului 37.        LSD – Granițele minții 38.        În pântec 39.        Spărgătorii de mituri (12 episoade) 40.        Corpul uman – Povestea vieții (7 episoade) 41.        Curgerea timpului 42.        Secretele dispărute ale lui Nikola Tesla 43.        Universul elegant 44.        Descifrând misterul vieții 45.        Ce naiba știm cu adevărat?
   
Societate
1.        Buck 2.        Cum ne mint experţii 3.        O viaţă de român în Spania 4.        Calea spre autodistrugere 5.        Macauba 6.        Mâncare mortală 7.        Moartea neagră 8.        Copiii români vânduți pentru sex 9.        Pământul primordial 10.        Palmele 11.        George Bush: Interviul despre 11 septembrie 12.        Omul nou: URSS şi experimentele secrete 13.        Turist în Spania 14.        Frumuseţea în antichitate – Roma 15.        Înjurătura la români – În căutarea lu' Malone Muistu' 16.        Turist în Londra 17.        Ultima oră: Primul avion care a lovit World Trade Center 18.        Tabu – Mâncăruri dezgustătoare 19.        Turcia, creuzetul culturilor 20.        Povestea morții lui Pat Tillman 21.        Parkour – sportul oamenilor-felină 22.        Praga, oraşul de aur 23.        Sclavia modernă 24.        Tabu – Corpul perfect 25.        Wartorn 1861-2010: Eroi cu vieţi distruse 26.        Faţa întunecată a ciocolatei 27.        Etnobotanicele – Magazinele morții 28.        Părul perfect 29.        Teleenciclopedia – Despre kimono 30.        Apocalipsa după şoferi 31.        Soldat în Legiunea Străină 32. &nb