ANUNT


Cei ce doresc sa se inscrie la doctorat sa vina
marti 26 mai ora 10 la cabinetul prof. Romila la spital.

Prof.dr. Aurel ROMILA


David Hawkins - Piramida constiintei umane


http://www.garbo.ro/articol/Social/17245/piramida-constiintei-umane.html
    Dr. David R. Hawkins: PIRAMIDA CONSTIINTEI UMANE Dr. David R. Hawkins a elaborat o harta a nivelurilor de constiinta umana, denumita si "Scala Constiintei" sau "PiramidaConstiintei", folosind  kinesiologie aplicata pentru a masura nivelul vibrational al fiintelor umane.  Cercetarea, care a constituit si teza sa de doctorat a devenit astfel cunoscuta in intreaga lume. Cartea care insumeaza toate aceste date se numeste: "Power vs.  Force: The Anatomy of Consciousness" (Veritas Publishing, 1995).
  Fiecare nivel de constiinta coincide cu anumite comportamente si  perceptii umane despre viata . Numerele acestei scale reprezinta corelari logaritmice (adica frecvente vibrationale masurabile pe o scala care creste pana  la puterea a 10-a) ale nivelelor de constiinta umana si corespondentul acesteia  in realitate.
   Dr. Hawkins spune ca exista doua mari bariere spirituale la  nivelul 200 si 500.
     200 - este nivelul curajului. Acest nivel reprezinta  o schimbare radicala, profunda – o trecere de la un comportament distructiv,  care raneste, catre o viata integra.
  In acest moment, 78% din populatia lumii se afla sub acest nivel    semnificativ. Capacitatea distructiva a acestei largi majoritati face ca intreaga umanitate sa fie tinuta la un nivel foarte scazut al constiintei, cei 22% dintre oamenii care traiesc constient neputand sa faca o diferenta. Totusi, trebuie sa retinem un aspect important pe care Dr. Hawkins il  scoate in evidenta in cartea sa.

 Fiindca aceasta scala a constiintei este logaritmica, o persoana care a ajuns la nivelul 600, contrabalanseaza  negativitatea a 10 milioane de oameni care se afla sub 200!
 Nivelului cheie 200, ii corespunde o energie vibrationala de 40 mhz.  Trebuie sa invatam sa ne ferim de vibratii scazute, mai mici de 40 mhz, care  contribuie la o stare generala de rau si nefericire.
      Urmatoarea mare bariera sa afla la nivelul 500 – Nivelul Iubirii.
 Iubirea, in acest context reprezinta o modalitate de a exista. Potrivit Dr.  Hawkins, motivul pentru care acest nivel este atat de greu de atins este acela ca egoul nostru isi are radacinile in corpul nostru fizic si nu in cel  spiritual, care se manifesta atunci cand ajungem la nivelul 500 si peste.
  Doar 4% din populatia lumii a atins acest procent.Acest nivel denota o trecere catre domeniul spiritualitatii, o lume nonlineara si lipsita de  forme.
 Geniile care au trait pe pamant cum ar fi Aristotel, Hipatia, Newton,  Freud, Marie Curie sau Einstein se plasau cam pe la nivelul 499.
 Nivelul de constiinta al unei persoane ramane mai degraba neschibat pe  parcursul vietii. Emotiile vin si pleaca, precum starea vremii, dar nivelul de  constiinta al unui individ este guvernat de campuri de energie specifice ce nu  se schimba in general, decat daca intervine o auto - constientizare din partea   individului respectiv. O persoana se poate schimba in mod radical si poate  sa treaca catre niveluri ale constiintei superioare, daca isi doreste acest  lucru.
 PIRAMIDA CONSTIINTEI
 Cum sunt descrise nivelurile de constiinta:
           ILUMINAREA: 700 – 1000 Acesta este cel mai inalt nivel al constiintei umane. Au ajuns aici  personaje care au marcat fara echivoc istoria umanitatii:
 Iisus, Buddha,  Krishna, etc.
          PACEA 600 – 700
Pacea este obtinuta intr-o viata in care ne abandonam complet Creatorului  sau mai bine-zis existentei. Este locul pe care Hawkins il numeste iluminare.
 Aici, linistea si nemiscarea mintii este atinsa, permintand revelatii constante.  Doar 1 din zece milioane de oameni reuseste sa ajunga la acest nivel.
       FERICIREA: 540-600
 Acesta este nivelul atins de sfinti si persoanele avansate la nivel  spiritual. Pentru ei, dragostea devine neconditionata si astfel, acest sentiment  este urmat de multumire si fericire constanta. Nicio tragedie sau eveniment nu  poate sa destabilizeze o persoana care traieste la acest nivel de constiinta. Ei par sa inspire si sa ii infuzeze pe toti cei din jurul lor. Viata lor este in  completa armonie cu dorinta divina si fructele acelei armonii sunt exprimate in fericirea cu care aceste persoane traiesc pe Pamant.
 Nivelul Intelegerii: 400 - 500 Nivelul stiintei, al medicinei, al dorintei pentru cunoastere. Setea de  cunoastere este mereu de nestavilit pentru acesti oameni. Sunt oameni care nu  isi irosesc timpul cu activitati care nu le hranesc aceasta nevoie. Acesti  oameni au nevoie sa analizeze si sa vada viata si experientele lor din exterior. La acest nivel poate surveni si un esec pentru ca acesti oameni nu reusesc sa  separe subiectivul de obiectiv si uneori par sa rateze esenta. In mod paradoxal,  la acest nivel pot surveni blocaje care nu permit trecerea catre un nivel mai  inalt de constiinta.
       IERTAREA: 350-400
 Daca curajul reprezinta constientizarea faptului ca tu insuti esti sursa  experientelor vietii tale, aici este nivelul unde constientizezi ca tu devii  creatorul acestor experiente. Este momentul cand reusesti sa iti trezesti  potentialul prin actiune. Este momentul cand iti pui idealuri si te  auto-depasesti, trecand de limitari ce le aveai in trecut. Este momentul cand  constientizezi ca poti prelua controlul asupra vietii tale. Cei care traiesc la  acest nivel de vibratie duc la bun sfarsit orice lucru  inceput si nu au frica de  esec.
    Optimismul: 310-350
 Acesti oameni din jurul tau care sunt mereu optimisti – este de fapt  nivelul lor de constiinta. Ei vad viata ca pe o mare imensa  de posibilitati. Nu  se complac in situatii si nu se plang. Se straduiesc sa dea tot ce e mai bun si  au o vointa de fier.
        Neutralitatea/ INCREDEREA: 250-310
 Este nivelul felxibilitatii. Sa fii neutru inseamna sanu fii atasat de  rezultatele intamplarilor. La acest nivel, individul este multumit cu viata sa  si cu situatia sa si pare sa nu aiba destula motivatie pentru auto-imbunatatire si evolutie. Individul realizeaza posibilitatile dar nu face sacrificiile  necesare pentru a ajunge la un nivel mai inalt.
      CURAJUL: 200-250
 Este nivelul imputernicirii. Este nivelul unde individul nu mai ia energie  vitala de la cei din jurul sau. Curajul iti arata ca nu ai nevoie de conditii  externe pentru a-ti desfasura viata in mod optim. La acest nivel, individul isi da seama ca el singur este responsabil pentru esecul sau succesul sau, pentru  propria evolutie si pentru tot ceea ce i se intampla. Este ceea ce ne face umani: constientizarea faptului ca putem alege ce fel de raspuns dam in fata  unui stimul venit din exterior.
     MANDRIA: 175-200
     Potrivit Dr. Hawkins, majoritatea oamenilor traieste sub acest nivel. Este  nivelul catre care aspira majoritatea oamenilor. Sunt oameni care ajung sa se  simta bine numai daca au atins faima. Cu toate acestea, este un sentiment  fals-pozitiv, pentru ca aceasta stare de bine depinde de
 conditii externe. De  asemenea este sursa rasismului, nationalismului, fanatismului religios, etc.
     FURIA: 150-175
      Dorintele neimplinite duc catre furie si frustrari. Aceste sentimente ne  fac uneori sa vrem sa depasim acest nivel, alteori indivizii raman aici  perioade indelungate din viata  lor.

Auditie placuta!

MUZICA - melodia vindecatoare a lui Dr. Hamer


https://www.youtube.com/watch?v=C3DtuKpP8OQ

Melodia compusa de Dr Hamer - creatorul Noii Medicine Germanice care respecta cele 2 faze ale vindecarii descoperite de el.
Se asculta fara casti, continuu..., are efect garantat asupra electromagnetismului corpului mental, fizic si  emotional

 https://www.youtube.com/watch?v=C3DtuKpP8OQ

Clasic e fantastic. Cum sa intelegm muzica invita la un Dialog al claviaturilor


Filarmonica George Enescu
Adresa: Str. Franklin nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti
Telefon secretariat: +40-21-315 2567
Fax: +40-21-312 2983
E-mail: info@fge.org.ro
Clasic e fantastic. Cum sa intelegm muzica
invita la un Dialog al claviaturilor
Orga, clavecinul, celesta, spineta, pianul, acordeonul şi … computerul! Ce au toate aceste instrumente in comun? Claviatura/Tastatura. Patru instrumentisti vor intra in dialog, combinand sonoritati in cele mai indraznete variante. Vor sta alaturi clavecinul si acordeonul,celesta si pianul, orga si calculatorul…..Cum ? Veti afla daca veti fi in Sala mare a Ateneului Român, duminica,17 mai la ora 11.
Clasic e fantastic - cum să înţelegem muzica
Dialogul claviaturilor: orgă, clavecin, celestă, spinetă, pian, acordeon şi … computer!
FERNANDO MIHALACHE
DAN RACOVEANU
RADU RODIDEAL
FERNANDA ROMILA
În program lucrări de: J. S. Bach, J. Ph. Rameau, W. A. Mozart, E. Grieg, S. Rahmaninov, A. Piazzolla
Prezintă: CRISTINA SÂRBU
Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri 6 mai, ora 12
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari grupuri şcolare : info@fge.org.ro înainte de data în care se pun biletele in vanzare
Concertul nu este recomandat copiilor sub 7 ani
Biroul de presă
Cristina Bohaciu Sârbu
Filarmonica „George Enescu"
W: http://www.fge.org.ro
E: info@fge.org.ro
M: +4 0748 110 667

BIBLIA



BIBLIA - aur pentru crestini

click pe carte  

http://www.bibliaortodoxa.ro/

Iubiti Credinciosi,

Am plàcerea sà và trimit, alàturat, BIBLIA, in limba romànà.

Traducerea este cea a Bibliei aprobate de Sfàntul Sinod al Bisericii Orotdoxe Romàne, cu bine-cuvàntarea P.F.Patriarh Teoctist. 
Sper ca cei ce au fàcut punerea ei in paginà electronicà, au fàcut-o corect.
Và doresc lecturà si studiu cu folos duhovnicesc


Actrite celebre...


http://www.youtube.com/embed/Q5XetQeFu-0?rel=0
Deși are 3 ani vechime clipul e excepțional ! Si .......o mare sarja de speranta cand constati pana la ce varsta au trait unele .... !

ACTRITELE LUMII CARE NE-AU INCANTAT

Lasati deschis dupa ce dati click. Se deruleaza singur…Excelenta realizare! Frumusetile nascute in secolul XX.

Sunt frumoase si diferite, atragatoare si sexy, si mai stim si ca aveau talent ! Si mai au. Bucura-te de imagini si de amintirea unor filme frumoase!

http://www.youtube.com/embed/Q5XetQeFu-0?rel=0



Interesting Article from MDLinx

MDLinx  Psychiatry

5 minutes to stay current

Your Article Summary

Prevalence of mental disorders in non-demented elderly people in primary care
International Psychogeriatrics, 04/09/15

Baladon L, et al. – The aim of this article is to describe the prevalence of mental disorders in the elderly primary care (PC) population and its associated factors by age groups. Findings suggest that mental disorders are highly prevalent among the elderly in PC in Spain. Efforts are needed to develop strategies to reduce this prevalence and improve the well–being of the elderly. Based on the results, authors thought it might be useful to assess perceived stress regularly in PC, focusing on people who consult for emotional distress, or that have greater perceived stress.

The neurobiology of psychopathy
Psychiatric Annals, 04/20/15

Stratton J, et al. – This review outlines the neurocognitive and neurobiological models of psychopathy. Neurocognitive models propose that deficits in cognition (specifically attention) underlie the deficient processing of emotional information among people with psychopathy. Findings implicate structural and functional abnormalities in prefrontal, limbic, and paralimbic structures, including the orbital frontal cortex, ventromedial prefrontal cortex, anterior superior temporal gyrus, insula, anterior and posterior cingulate, amygdala, and parahippocampal gyrus. Proposed therapeutic and neurobiological treatment interventions are discussed.

Pharmacological treatment of negative symptoms in schizophrenia
European Archives of Psychiatry and Clinical Neuroscience, 04/24/15

Moller HJ, et al. – Evidence for efficacy of current psychopharmacological medications is difficult to assess because of methodological problems and inconsistent results. The results are highly inconsistent, although overall efficacy results appear to be positive. The unsatisfactory and inconsistent results can be partially explained by methodological problems. These problems need to be solved in the future, and the authors propose some possible solution

Life expectancy in bipolar disorder
Bipolar Disorders, 04/09/15

Kessing LV, et al. – The aim of the present study was to calculate the remaining life expectancy for patients of different ages with a diagnosis of bipolar disorder. Findings suggest that life expectancy in bipolar disorder is decreased substantially, but less so than previously reported. Patients start losing life–years during early and mid–adulthood.

Psychopharmacological treatment of 2,195 in-patients with borderline personality disorder: A comparison with other psychiatric disorders
European Neuropsychopharmacology, 05/01/15

Bridler R, et al. – Patients with borderline personality disorder (BPD) are usually prescribed a variety of psychotropic drugs; however, none is recommended in the guidelines nor has any been approved for this indication. Contrary to the guidelines, about 90% of in–patients with BPD received psychotropic drugs. Polypharmacy was common, and antipsychotics with sedative profiles such as quetiapine and mood–stabilizing anticonvulsants such as valproate appear to be preferred.

Advancing the accessibility of psychotherapy: Learning from our international colleagues
Journal of Psychiatric Practice, 04/02/15


Sudak DM – Although the Affordable Care Act has theoretically made access to mental health care possible for all patients, the United States continues to lag behind other countries with respect to the provision of psychotherapeutic treatments. Psychotherapy advocates in the United States may be more successful in advocating for such treatments by using similar methods to influence legislators and insurers.

Topiramate in alcohol use disorders: Review and update
CNS Drugs, 04/27/15

Guglielmo R, et al. – The main focus of this review is to discuss all the existing data supporting the use of topiramate in AUDs, with an emphasis on the most recent and relevant clinical implications. Findings indicate that, topiramate, within the dosage range of 75–300 mg/day, could be considered as a first–line treatment option for the management of AUDs. Its use appears to be safe and well–tolerated, especially in light of very recent findings.

Receive more summaries like this by joining MDLinx. We provide free daily digests of top journal articles in your field. >> Click here to choose your specialties.

Other articles in Psychiatry

>> Click here to see the complete list
Sex differences in reperfusion in young patients with st-segment–elevation myocardial infarction: results from the VIRGO study
Circulation, 04/17/15

Psychopathy and sociopathy: The history of a concept 
Psychiatric Annals, 04/15/15
Childhood precursors to psychopathy
Psychiatric Annals, 04/13/15

Are qualitative and quantitative sleep problems associated with delinquency when controlling for psychopathic features and parental supervision? 
Journal of Sleep Research, 04/21/15

Oncotype Dx assay and breast cancer in the United States: usage and concordance with chemotherapy
Breast Cancer Research and Treatment, 04/24/15
Gout and the risk of Alzheimer's disease: A population-based, BMI-matched cohort study
Annals of Rheumatic Diseases, 04/09/15

The epidemiology of acute hepatitis B in the United States from population-based surveillance, 2006-2011
Clinical Infectious Diseases, 04/24/15
Sex differences in reperfusion in young patients with st-segment–elevation myocardial infarction: results from the VIRGO study
Circulation, 04/17/15

Multivitamin use and risk of stroke mortality 
Stroke, 04/29/15
Neural correlates of disturbed emotion processing in borderline personality disorder: A multimodal meta-analysis
Biological Psychiatry, 04/15/15 

Thyroid hormones and adult interpersonal violence among women with borderline personality disorder
Psychiatry Research, 04/08/15 

The POSE study - panic control treatment versus panic-focused psychodynamic psychotherapy under randomized and self-selection conditions: study protocol for a randomized controlled trial
Trials, 04/21/15 

Bipolar disorder with comorbid attention-deficit and hyperactivity disorder: Main clinical features and clues for an accurate diagnosis
Acta Psychiatrica Scandinavica, 04/24/15 

Enhancing inpatient psychotherapeutic treatment with online self-help: study protocol for a randomized controlled trial
Trials, 04/08/15 

Prednisolone or pentoxifylline for alcoholic hepatitis
New England Journal of Medicine, 04/24/15 

Gout and the risk of Alzheimer's disease: A population-based, BMI-matched cohort study
Annals of Rheumatic Diseases, 04/09/15 

Increase in nonhepatic diagnoses among persons with hepatitis C hospitalized for any cause, United States, 2004–2011
Journal of Viral Hepatitis, 04/21/15
©1999-2015 MDLinx, Inc.

M O Z A R T - versiune ruseasca moderna




http://www.youtube.com/watch_popup?v=cgJRlu3ws3w




Mituri desfiinţate: românii nu sunt nici prietenoşi, nici ospitalieri. Profilul psihologic al românilor, realizat de psihologul Daniel David

image
Mituri desfiinţate: românii nu sunt nici prietenoşi, nic...
Ne-am format autostereotipuri pentru că nu ne-am comparat niciodată cu alte popoare. Ne considerăm ospitalieri şi prietenoşi, dar în realitate nu suntem ...
Preview by Yahoo

Editorial Mai 2015 - Prof.Dr. Aurel ROMILA



C O N D I T I A      P S I H O T E R A P I E I

Psihoterapia este in expansiune si la noi. Cred ca trebuie sa cadem de acord asupra continutului ei. Desigur in primul rand trebuie propus ceva invers simptomului pe care il reclama clientul. Dar nu trebuie sa se limiteze la atat. Psihoterapeutul trebuie sa imagineze un plan care sa depaseasca conditia mizerabila a clientului. Il adaptam daca il includem in societate si daca il facem sa castige ceva, sa se  autointretina. Pentru ca in definitiv boala mintala ameninta cu dependenta sociala. Trebuie sa fie intretinuti de normali si de stat. Pentru a reusi aceasta resocializare psihoterapeutul trebuie sa fie cu vocatie, un daruit profesiei si un optimist a outrance. Astfel se face transferul pozitiv Freudian si se salveaza un om. Restul este vorbarie  costisitoare, pretentioasa si ignoranta.

Prof.Dr. Aurel ROMILA 


P S Y C H O T H E R A P Y    C O N D I T I O N

Psychotherapy is expanding also to us. I think that we all need to agree on its content. Of course, firstly we have to offer something opposed to symptom that client complains. But it should not be limited only to that. The psychotherapist has to imagine a plan meant to exceed the client miserable condition. We adapt them if succeed to include them in society and determine them to gain something to allow their self sustainability. Because mental illness ultimately threaten with social dependence. They must be supported by normals and government. To succeed this resocialization the psychotherapist must have vocation, to be profession dedicated and an optimistic a outrance . This is the way the positive Freudian transfer happens and the man is saved. The rest is expensive chatter, pretentious and ignorance.

Prof. Dr. Aurel ROMILA



HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL