Psihoterapia tulburarilor emotionale - Irina Holdevici & Barbara Craciun


Vrei sa afli cele mai noi informatii despre metode terapeutice mai putin cunoscute, cum ar fi tehnica meditatiei prin constientizare sau terapia prin acceptare si angajament?

Psihoterapeutele Irina Holdevici si Barbara Craciun ne prezinta, in cartea Psihoterapia Tulburarilor Emotionale, mecanismele care stau la baza unora dintre cele mai eficiente metode de tratare a depresiei, anxietatii si altor tulburari emotionale. Volumul are o puternica tenta aplicativa, prezentand un numar apreciabil de studii de caz alaturi de numeroase exercitii de relaxare si de meditatie bazata pe constientizare (mindfulness).
Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)


PSIHOTERAPIA TULBURARILOR EMOTIONALE


Autori: Irina Holdevici, Barbara Craciun
Nr. de pagini: 360
Pret: 55.00 ron
Colectia: Psihologie Psihoterapie
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/

Editura TREI


 
Axata in jurul ideii de "aici si acum", ce urmareste tratarea bolilor psihice prin mentinerea clientului in contact cu prezentul subiectiv si obiectiv, cartea prezinta metode terapeutice mai putin cunoscute publicului roman, cum ar fi tehnica meditatiei prin constientizare si terapia prin acceptare si angajament. Acestea sunt descrise succint si clar de cele doua autoare si comparate cu alte metode de psihoterapie scurta care au facut deja istorie, cum ar fi hipnoterapia permisiva si psihoterapia cognitiv-comportamentala.

Cartea reprezinta o ocazie de a intelege mecanismele care stau la baza unora dintre cele mai eficiente metode de tratare a depresiei, anxietatii si altor tulburari emotionale. Presarata cu numeroase cazuri clinice si exemple aplicative, Psihoterapia tulburarilor emotionale se adreseaza nu numai psihologilor si psihoterapeutilor, ci si oricarui cititor interesat de cunoasterea de sine si de metodele de terapie psihica.

Cuprins:

Introducere

I Meditatia bazata pe constientizare si hipnoterapia
II Modelul de reducere a stresului prin interventii cognitiv-comportamentale si meditatie bazata pe constientizare
III Interventii psihoterapeutice in tulburarile depresive
IV Terapia prin acceptare si angajament in tratamentul depresiei
V Psihoterapia tulburarilor anxioase
VI Strategii terapeutice complexe de optimizare a calitatii vietii
VII Abordari terapeutice in cazul tulburarilor de somn
VIII Interventii psihoterapeutice in tendinta de amanare

Bibliografie selectiva










No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL