Jennifer Hoffman Ce sa fac cu furia?Jennifer Hoffman
Intrebari si raspunsuri: Ce sa fac cu furia? 30 ianuarie, 2013
Draga Jennifer: Am muncit din greu la cresterea mea spirituala si totusi, continui sa ma lupt cu furia legata de lucruri care s-au intamplat in trecut si ma enerveaza foarte tare oamenii din viata mea, care nu isi respecta angajamentele fata de mine. Ma infurie oamenii care se poarta urat cu animalele si cu copiii si, in general, oricine incearca sa profite de pe urma altora. Simt ca acesta nu este un comportament spiritual si atunci ma enervez si pe mine, pentru ca sunt furioasa. Este in regula sa simt furie si cum o pot elibera, astfel incat sa ma pot gandi la toate aceste situati,i fara sa ma infurii atat de tare?
Raspuns: Ne judecam prea aspru, atunci cand credem ca a fi spiritual inseamna ca trebuie sa ne aflam deasupra tuturor emotiilor, sentimentelor si reactiilor omenesti. Furia este o emotie care reflecta rezistenta le ceva. Este, in acelasi timp, si o judecata care reflecta anumite asteptari sau credinte care nu au fost implinite. Ne infurie oamenii, pentru ca noi credem ca ar trebui sa se poarte mai bland sau mai respectuos cu noi, decat o facem noi insine. Simtim furie si in situatiile pe care le credem incorecte sau nedrepte. Pe scurt, furia este o reflectare a propriei noastre frici de a fi neputinciosi.
Daca va infurie ceva din trecut, este oare vorba despre anumite asteptari inselate in legatura cu respectiva problema? A facut cineva ceva ce v-a ranit si va asteptati sa se fi comportat diferit? Nu ati putut schimba situatia - si asta v-a infuriat? Atunci cand ne temem, in special in situatiile in care ne simtim neputinciosi si exista riscul de a fi raniti (fizic, psihic sau emotional), furia reprezinta modul de exprimare al acestei frici. La fel cum radem, atunci cand suntem fericiti, ne infuriem atunci cand suntem speriati. Furia ne face sa ne simtim puternici si ne permite sa actionam, in ciuda ei. Este o reactie straveche, care in alte timpuri ne folosea pentru a ne salva viata, astfel incat sa putem fugi de
Toti oamenii se infurie, pentru ca sunt oameni si au emotii si toata lumea are un spirit, asa ca sunt toti
Din punctul de vedere al neputintei voastre, puteti vedea unde va limitati propria putere, unde credeti ca va limiteaza ceilalti puterea si la ce va puteti astepta din partea celorlalti, daca va ganditi mereu ca ar trebui sa aiba acces la toata puterea si la cele mai inalte aspecte ale lor. Atunci cand ii vedeti pe oameni, cu cele mai inalte aspecte ale lor si nu asa cum sunt, va enervati pentru ca nu se ridica la inaltimea acestui potential (si a tuturor conexiunilor cu voi, pe care acesta le afecteaza) si va simtiti neputinciosi si neajutorati. Dar voi nu ii vedeti asa cum sunt ei in realitate - si asta este problema voastra, nu a lor.
Furia ne arata unde ne opunem adevarului - atat al nostru, cat si al celorlalti. Atunci cand vedem furia ca fiind doar o alta emotie, putem sa nu o mai judecam pe ea ca fiind
Toti oamenii se infurie pentru ca sunt oameni si au emotii si toata lumea are un spirit, asa ca sunt toti „spirituali". Ca oameni, veti simti energia emotionala, ce este important este ce veti face cu aceasta energie. Daca veti considera ca furia este doar o emotie si nimic altceva, ea va deveni o alta unealta de transformare. Stiind ce anume va provoaca furia, ce inseamna ea pentru voi si ce anume va face sa va simtiti neputinciosi, veti avea ocazia de a va vindeca si transform,i furia devenind punctul in care se produce transformarea.
Din punctul de vedere al neputintei voastre, puteti vedea unde va limitati propria putere, unde credeti ca va limiteaza ceilalti puterea si la ce va puteti astepta din partea celorlalti, daca va ganditi mereu ca ar trebui aiba acces la toata puterea si la cele mai inalte aspecte ale lor. Atunci cand ii vedeti pe oameni cu cele mai inalte aspecte ale lor si nu asa cum sunt, va enervati pentru ca nu se ridica la inaltimea acestui potential (si a tuturor conexiunilor cu voi pe care acesta le afecteaza) si va simtiti neputinciosi si neajutorati. Dar voi nu ii vedeti asa cum sunt ei in realitate si asta este problema voastra, nu a lor. 
Furia ne arata unde ne opunem adevarului, atat al nostru cat si al celorlalti. Atunci cand vedem furia ca fiind doar o alta emotie, putem sa nu o mai judecam pe ea ca fiind „rea"si pe noi, pentru ca suntem oameni. Atunci putem folosi fiecare experienta pentru a ne incheia calea vindecarii, in loc sa blocam fluxul vindecarii, prin judecatile noastre. Este posibil sa folosim furia pentru a ne da seama unde ne simtim raniti, vulnerabili, neputinciosi si in asteptarea cuiva care sa ne salveze, martirizandu-ne si victimizandu-ne, pentru ca astfel sa invatam sa ne exprimam, in moduri mai pline de forta. Fiecare spatiu in care opunem rezistenta poarta un potential de transformare, daca putem trece dincolo de judecata, spre intelegere. Invatati sa va observati furia, sa invatati din ea, sa vindecati ranile pe care le expune si apoi sa o eliberati impreuna cu tot ceea ce o inconjoara, inclusiv voi. Atunci va veti simti mai puternici si pornind de acolo, veti avea mai putine ocazii de a va enerva.
Copyright (c) 2013 by Jennifer Hoffman.
_______________________________________________________________________________

__,_._,___No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL