Cele 15 coincidente!!! Credeti in destin?


01. Când era foarte mic, Regele Ludovic al XVI-lea a fost atentionat de un astolog sã fie prudent pe data de 21 a fiecãrei luni pentru cã nu îi va merge prea bine. Prin urmare, în zilele respective, Ludovic se strãduia sã stea cât mai linistit. I-a mers o perioadã pânã când pe 21 iunie 1791 a fost arestat în timp ce încerca sã fugã din Franta. Pe 21 septembrie 1791, monarhia a fost abolitã si Franta a fost declaratã republicã, iar pe 21 ianuarie 1793 Ludovic a fost executat prin ghilotinare.

02. Undeva pe la 1800 si ceva, Regele Umberto I a mers la un restaurant din Monza unde a realizat cu stupoare cã semãna leit cu proprietarul restaurantului. A stat de vorbã cu acesta si a aflat cã erau nãscuti în aceeasi zi, 14 martie 1844, cã se nãscuserã în acelasi oras, cã pe sotiile lor le chema la fel si cã restaurantul se deschise în ziua în care Umberto fusese încoronat.Pe 29 iulie 1900, Umberto fãcea o baie de multime când a aflat cã proprietarul fusese împuscat si murise. La doar câteva minute si el a  fost asasinat de un necunoscut.

03. Prin 1920 scriitoarea Anne Parrish se plimba printr-un anticariat si a gãsit una dintre cãrtile care îi fermecaserã copilãria. I-a arãta-o sotului ei, iar când acesta a deschis-o si-a dat seama cã era chiar cartea din care îi citeau ei pãrintii. Pe prima paginã erau scrise numele si adresa Annei.

04. În 1898, Morgan Robertson a scris o carte care se numea "Futility" în care era vorba despre un transatlantic "inscufundabil" care se numea Titan si care se lovea de un iceberg si se scufunda. Ce s-a întâmplat în 1912 cu Titanicul, stie deja toatã lumea.

05. John si Arthur Mowforth au fost doi gemeni care, la maturitate, locuiau în orase diferite. Pe 22 mai 1975, cam la aceeasi orã, amândoi au fãcut atacuri de cord si au murit la scurt timp dupã ce au ajuns la spital. Niciunul dintre ei nu a aflat de soarta celuilalt.

06. În 1953 reporterul Irv Kupcinet se afla la Londra pentru a transmite despre încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. S-a cazat la hotelul Savoy si când a deschis dulapul a gãsit câteva lucruri care îi apartineau lui Harry Hannin, un prieten de-al lui si care fãcea parte din Harlem Globetrotters. N-a avut cum sã-i spunã lui Hannin vestea bunã, dar, dupã douã zile, a primit o telegramã de la Harry care îi spunea cã gãsise într-un hotel din Paris o cravatã pe care Kupcinet o uitase acolo.

07. Un bãrbat care circula cu un scuter a fost ucis în 1975 dupã ce a fost lovit de un taxi. Pânã aici, nimic neobisnuit. Un an mai târziu, fratele celui decedat de plimba cu acelasi scuter si a fost lovit de acelasi sofer care conducea acelasi taxi. Conducãtorul scuterului a murit pe loc, exact ca fratele sãu.

08. Prin 1920, trei bãrbati de origine britanicã se aflau în acelasi tren în Peru. Erau singurii din compartiment si au intrat în vorbã. S-au prezentat unul altuia si asa au aflat cã pe unul îl chema Bingham, pe cel de-al doilea Powell, iar pe cel de-al treilea Bingham-Powell.

09. Mark Twain s-a nãscut în 1835 în ziua în care a apãrut cometa Halley si a murit în 1910 în ziua în care cometa a apãrut urmãtoarea datã. De altfel, scriitorul a si prezis acest lucru spunând cã a venit cu cometa si cã va pleca odatã cu ea.

10. Pokerul era un joc luat extrem de tare în serios pe la 1800. În 1858, Robert Fallon a fost împuscat mortal dupã ce câstigase 600 de dolari pe motiv cã trisase. Au chemat politia, dar s-au gândit sã joace în continuare. Nimeni nu a vrut sã îi i-a locul celui ucis pe scaun de frica destinului, iar ceilalti jucãtori au cãutat un strãin care sã nu fi stiut de acest crimã. L-au gãsit, l-au pus la masa de joc si în momentul în care a venit politia acesta câstigase deja 2.200 de dolari. La identificare, toatã lumea a fost socatã. Noul jucãtor era chiar fiul decedatului Rober Fallon. Cei doi nu se vãzuserã de sapte ani.
 
11. În 2002, doi frati gemeni din Finlanda au murit dupã ce au fost loviti de douã camioane diferite, la douã ore unul dupã celãlalt, pe acelasi drum si la doar un kilometru si jumãtate unul de celãlalt.

Reprezentantii politiei au declarat cã accidentele sunt cu atât mai bizare pentru cã incidentele rutiere se întâmplau foarte rar pe drumul respectiv.

12. Povestile cu gemeni sunt, câteodatã, uluitoare, dar asta le cam întrece pe toate. Doi frati gemeni din Ohio au fost separati la nastere si adoptati de familii diferite. Ambele familii si-au botezat copiii cu numele James. Cei doi bãieti au mers la scoli militare, erau pasionati tâmplãrie, s-au cãsãtorit cu femei pe care le chema Linda, au fãcut doi bãieti pe care i-au botezat James Alan si James Allan, au divortat si s-au recãsãtorit cu douã femei pe care le chema Betty si au avut câini botezati Toy. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oarã la 40 de ani.

13. În 1853 Henry Ziegland s-a despãrtit de iubita lui care s-a sinucis la scurt timp. Fratele acesteia, distrus de durere s-a dus si l-a împuscat pe Ziegland dupã care s-a sinucis. Spre norocul lui, Ziegland a scãpat cu viatã. Glontul doar îl zgâriase dupã care s-a oprit într-un copac. Câtiva ani mai târziu Ziegland s-a hotãrât sã taie copacul respectiv, dar cum acesta era foarte gros, el s-a gândit sã îi punã dinamitã la rãdãcinã. Spre ghinionul lui, dinamita a fãcut ca glontul rãmas în copac sã ricoseze chiar în capul lui. Acesta a murit pe loc.

 14. Despre Joseph Figlock se poate spune cã a fost piaza bunã a unui copil. Prin anii '30 Figlock se plimba pe strãzile Detroit-ului când peste el a cãzut un copil. Mama lui îl tinea la fereastrã la un etaj superior si l-a scãpat. Atât el, cât si copilul au suferit rãni minore. Câtiva ani mai târziu, accidentul s-a repetat doar cã acum copilul a cãzut singur. Acelasi copil! Tot pe Figlock! Nici de data aceasta nimeni nu a suferit rãni grave.

 15. Asa cum stim cu totii, James Dean a murit în 1955 în urma unui accident rutier. Dean conducea un Porsche. Ceea ce se stie mai putin e faptul cã masina este consideratã blestematã. Când Porsche-ul a fost ridicat de la locul accidentului, motorul a cãzut peste un bãrbat si i-a rupt acestuia ambele picioare. Ulterior motorul a  fost cumpãrat de un doctor care l-a montat pe masina lui de curse. Doctorul a murit la scurt timp într-un accident în timpul unei curse de vitezã. Nu a fost singurul deces în cursa respectivã. Un alt participant a murit într-un accident separat. El conducea o masinã pe care fusese montat sasiul de la Porsche-ul lui Dean. Între timp, masina lui James a fost dusã la reparat pentru a putea fi expusã ulterior, iar service-ul în care a fost dusã a fost distrus de un incendiu. Masina a scãpat cu bine si a fost expusã la Sacramento un a cãzut peste un bãiat si i-a rupt soldul. Nenorocirile nu se opresc aici. Porsche-ul a fost remorcat si dus în Oregon, dar s-a desprins de masina care îl tracta si a intrat într-un magazin. Fãrã victime. În 1959 masina s-a dezmembrat de una singurã în 11 bucãti.

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL