Workshop SANDWORK EXPRESIV- 9 mai 2015




Psihologie inovatoare in comunitate: SANDWORK EXPRESIV
*Metode de sprijin emotional pentru copii in situatii vulnerabile

Invitata: psihanlista Eva Pattis Zoja, creatoarea metodei SANDWORK

8 mai 2015 | orele 13.00 | intrare libera
(in sala de evenimente a Journey Pub & More)

Asociatia Sol Mentis - http://www.solmentis.ro/ - este o identitate neguvernamentală care oferă sprijin psihologic profesionist copiilor, părinților și profesorilor prin programe de educație etică, parentală și programe de sprijin emoțional. Echipa Sol Mentis implementează din 2013, în România, metoda de lucru Sandwork Expresiv dedicată lucrului cu copii în situații vulnerabile.

SANDWORK EXPRESIV este o metodă transculturală de sprijin psihologic aplicabilă în situațiile în care ajutorul psihoterapeutic nu este disponibil, în situații de urgență, dezastre și pentru intervenții mai largi în comunități vulnerabile din punct de vedere socio-economic. Metoda se practică în mai multe țări din lume datorită implicării voluntarilor care sunt formați și supervizați de traineri ai Asociației Internaționale de Sandwork expresiv și a fost adusă în România de creatoarea metodei, psihanalista Eva Pattis Zoja. Cartea sa, Sandwork expresiv. O abordare jungiană, este disponibilă din 2013 și în limba română, într-o ediție îngrijită de editura Herald.

"Acea jucăușenie a copilăriei ne conduce către soluții inedite în rezolvarea problemelor pe care le avem ca adulți; joaca lipsită de griji a copiilor duce la dezvoltarea empatiei: prima calitate care ne face distincți ca specie, ca ființe umane!" – Eva Pattis Zoja, psihanalista

CONFERINȚA publică dedicată specialiștilor se va desfășura în cadrul alternativ oferit de spațiul de evenimente Journey Pub & More, aflat chiar în Piața Romană, str. George Enescu nr. 25. Psihanalista Eva Pattis Zoja va susține o prezentare amplă a metodei și a efectelor sale, cu exemple din țări în care a fost aplicată cu succes. Sunt așteptați la acest eveniment deschis specialiști din instituțiile publice, profesori, sociologi, studenți la facultățile de profil și factori de decizie care își doresc să se informeze despre metode psihologice alternative de lucru cu comunitățile vulnerabile.

Asociația Sol Mentis:
"Am văzut puterea de transformare a metodei Sandwork expresiv la primul proiect pilot desfășurat în București sub coordonarea Evei Pattis Zoja, în 2012, și ne-am îndrăgostit de efectele sale. De atunci am desfășurat 8 proiecte în țară, am instruit 50 de voluntari facilitatori și am avut peste 80 de copii beneficiari, alături de parteneri precum DGASPC Sector 4, Sector 6 și SOS Satele Copiilor, alături de alte ONG-uri se ocupă de educația copiilor vulnerabili." – Iulia Feordeanu, președintele Asociației Sol Mentis

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL