Statul Islamic - video special! 42.31



 UNICUL documentar FILMAT în capitala ISIS, Raqqa, de jurnalistul care a scăpat NEDECAPITAT
Un jurnalist Vice News a reusit sa patrunda in inima Califatului Islamic, controlat de ISIS, si sa realizeze un documentar de exceptie. Jurnalistul a stat de vorba atat cu membri ISIS, cat si cu locuitorii din Raqqa, capitala teritoriului controlat de ISIS, relatează Aktual24.
Medyan Dairieh a petrecut trei saptamani printre jihadistii de la ISIS, in urma cu un an. Este primul si singurul jurnalist care a reusit aceasta performanta. Mai mult decat atat a dat dovada de un mare curaj, pentru ca multi jurnalisti care au incaput in mainile jihadistilor au fost decapitati. 
Filmul surprinde viata de zi cu zi din Califatul Islamic. „Sharia poate fi impusa doar cu ajutorul armelor", spune un militant in fata camerei. Jurnalistul a mers alaturi de membrii ISIS in prima linie a razboiului, unde i s-a spus ca „steagul lui Allah va flutura deasupra Casei Albe".
Dairieh a filmat si cum sunt indoctrinati copiii de mici, sa ii urasca si sa ii ucida pe „infidelii din Europa". 
Jurnalistul s-a alaturat si unei echipe de jihadisti care patrulau pe strazile capitalei pentru a se asigura ca Sharia este respectata. Acestia au oprit un tanar si l-au sfatuit, prieteneste, sa aiba grija cum se imbarca nevasta sa. 
Apoi, Dairieh a primit permisiunea sa filmeze intr-o instanta de judecata a ISIS, unde legea se aplica cu Sharia cu mana. 
Pentru subtitrare:
click pe rotita dintata drepata jos, apoi pe subtitles si pe romanian

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL