C.G. Jung - Simboluri ale transformării / Opere Complete 5


"Această carte are de îndeplinit sarcina ingrată de a-i lămuri pe contemporanii mei că problemele sufletului omenesc pot fi rezolvate la fel de puţin cu instrumentarul sărăcăcios al cabinetului medical de consultaţie ca şi cu mult lăudata «cunoaştere» de către profani «a lumii şi omului». Psihologia nu se poate lipsi de contribuţia ştiinţelor spiritului, mai cu seamă de aceea a istoriei spiritului omenesc.[…]"
C.G. Jung

Citiţi pe blogul editurii un preview din Simboluri ale transformării: Înapoi în tărâmul Mumelor: regresie, terapie, inconştient
Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)


Opere Complete vol. 5. Simboluri ale transformării
Analiza preludiului unei schizofrenii
Autor: C.G. Jung
Nr. de pagini: 673
Pret: 65.00 ron
Traducere din germană de Daniela Ştefănescu
Editura TREI

 

Succesiunea noastră de idei arată că deşi termenul de "libido", introdus de Freud, nu duce nicidecum lipsă de conotaţie sexuală, o definiţie exclusiv şi unilateral sexuală a acestui termen trebuie respinsă. Appetitus şi compulsio sunt trăsături ale tuturor pulsiunilor şi automatismelor…
***
Arhetipurile sunt elemente structurale numinoase ale psihicului şi deţin o anumită autonomie şi energie specifică, datorită cărora ele pot atrage conţinuturile conştiinţei care li se potrivesc. […] sunt acele forme sau albii de râu, în care s-a mişcat dintotdeauna fluxul evenimentului psihic.
***

[Simbolul] se referă la o expresie nedeterminată, respectiv echivocă, ce trimite la ceva greu de definit, care nu este în totalitate cunoscut. "Semnul" are o semnificaţie fixă, întrucât este o prescurtare (convenţională) a unui lucru cunoscut sau un indiciu pentru acesta care se foloseşte în mod general.
C.G. Jung

"Avem, deci, două forme de gândire: gândirea direcţionată şi reveria sau fantasmarea. Prima trudeşte pentru comunicare cu elemente de limbaj, este anevoioasă şi istovitoare, în timp ce cealaltă lucrează fără efort, aşa-zis spontan, cu conţinuturi deja prezente, călăuzită de motive inconştiente."
C.G. Jung

Cu cele mai bune ganduri,

Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Telefon (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL