Editorial sept 2016 - Prof.Dr. Aurel ROMILA

                                                           Te Ve DEPENDENȚA
                 

     E banal să spunem că trăim cu TV oricât l-am critica. De ce? Pentru că e cel mai la îndemâna, cel mai ușor, cel mai comod, cel mai ieftin, a intrat în fiziologia noastră, este indispensabil. Suntem dependenți pentru că nu putem fără el.  TV-ul nu e interesat de normalitate, clasicitate. I se pare desuet, plictisitor.  El vrea pop, vrea rating, vrea senazațional, vrea să șocheze. Este deci psihopatologie și mai  puțină psihologie.
Cele mai multe ore sunt rezervate realității de scandal Mare și în cătușe. Nu sociabilitatea ci antisocialul. Polițiste, thrillere, killeri și corespondentul lor fantastic: aventura exreaterestră cu supermeni seduși de câte o membră a echipajului. Aici se uită pensionari etern nedreptățiși și puștimea upgradată  la hackerism.
     Genul feminin,  convertit la android, preferă drama, serialul nevrotic cu multe sezoane, cu lacrimi și răzbunări. Dragostea învinge, răii, trădătorii o pațesc în sezonul urmator.
     Vedetele sunt ambigene. Ele: dive ilfovence, dar în fashion la Milano. Ei: super dezodorizați, powerfull cu mașini tunate, între preganante, divorțate ca și ei, sportive cu gamba fină.
     Doamnele maturizate, postmenopauzate preferă nostalgia romanelor englezești transpuse, refăcute, melodramatic, sentimentale, o lume Victoriană disparută în falsul vulgarității actuale.
     Deci TEVE-ul are psihopatii violenete antisciale, nevrozele dragostei finalmente învingătoare, psihozele fantastice ale  extratereștrilor, cunoașterea animalelor extra-domestice  la BBC și demența turistică în Pacific și în bucătăriile franțuzești .

     Tratamentul: ați încercat cu plasma? Not yet?

      Prof.Dr. Aurel ROMILA

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL