Editorial Octombrie 2016 - Prof.Dr. Aurel ROMILA


T O A M N A

După o vară epuizantă, senzuală dar cu idei, vine toamna cu un nou început intelectual. Pentru mulți e euforizantă, plină de nunți, folclor cu sinele pamânt (feminin la franțuji), cu Armstrong "Wonderful Wold", după  "Vara indiană"  a lui Dassin... Dar de ce sunt recăderi depresive? Eterna reîntoarcere la AMINTIRI! ( vezi 3 Sud Est )! 

Apoi vin depresii mai logice: decembrie depresia singuraticilor, Revelionul cu șocurile afective, abandonuri, depresia de martie, după  epuizarea de iarnă a vitaminelor, apoi postul Paștelui (cu sens metabolic), vine Învierea (Lumina de la sursă), bucuria de mai, cu flori, multă iubire și speranță și iar vara, Vama, bulgarii (all inclusive, iaurt, plăcinte și comparații) și iar toamna cu lumina ei cognitiv-afectivă, cu demnitatea ei spiritual dar și cu bogăția ei hidro-alimentară, viața e Panta Rhei și noi trebuie să facem psihoterapie, să completăm viața monotonă și repetitivă cu sublimări.  

Haideți la teatru, la Ateneu, la muzee și apoi mici cu bere, dar și cu mânăstiri și parcuri, Predeal, FB (face și el ce poate!). 
Psihoterapia face toamna antidepresivă, estetică, contemplativă, …. și devii….

Prof. Dr. Aurel ROMILA

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL