Editorial Februarie 2017 - Prof.Dr. Aurel ROMILA



P O S T M O D E R N
     
Postmodern, adica contemporan, este epoca istorica actuala de dupa al II-lea razboi mondial. Multi o cosidera nebuna, complet neclasica, imprevizibila, schimbatoare, totul a devenit nesigur. Totusi, daca oamenii sunt asa, ei sunt constransi de legi, norme, regulamente, constitutii sa faca schimburi dupa legile pietii si ale globalizarii capitalismului. 
Asa ca omul este secundar, marfa, banul, banca, controlul calitatii, pedeapsa infractiunii conteaza si totul curge, destinul e implacabil. Nu se poate evita batrinetea si sfarsitul.
Ca psihiatru conluzia asta ca totul este o nebunie mi se pare falsa. Cred ca nu putem socoti egali pe adaptati fata de handicapati. 
Problema survine ca a aparut o categorie a coruptilor hiperadadaptati, fara character, dar cu asemanari psihologice greu de diferentiat de catre omul obisnuit, greu de dovedit si in justitie. 
Acest fapt indica o trecere de la clasificarea psihopatiilor (a lui Kretchmer) la post modernism, adica la identificarea noilor tipuri de psihopati. Caracteristica generala ramane perversitatea. 
Se manifesta prin escrocherie, aparenta de top model si esenta de bandit nemilos, needucat, care falsifica aparenta , care isi ascunde interesul in lookuri sentimentale. 
Mobilul e plin de te iub! Materalismul domina si se inmultesc capcanele de atractie. 
Masina, vila, cardul, aroganta, suficienta, atot stiinta (on line), semidoctismul, pseudoinformarea, pretentia obraznicului de a fi apreciat la maximum, desi el nu stie nimic serios, meserie superficiala dar diplome sonore, activitate de fatada dar salariu multinational, iata doar citeva lucruri frapante. Meserie ioc dar titluri supra managerial! Paranoia sta in culise. 
Trebuie sa invatam sa distingem, sa apreciem corect si apoi vom putea trai mai bine impreuna.

Prof.Dr. Aurel ROMILA


No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL