EDITORIAL  MAI - Prof.Dr.Aurel ROMILA

                                                                             P S I H O T E R A P I A


Psihoterapia este in plina expansiune. Sunt o multime de oferte, de formatori. Este prin urmare un subiect de interes pentru orice practician. Sunt o multime de metode. Fiecare stie mai multe. Desigur experienta este inca mica si schimbul de pareri este slab.
Cu psihoticii abia se poate face chimioterapie. Ramine un deziderat sa se poata incerca psihoterapie de grup si activitati in cursul internarilor. Tinta ramin nevroticii. Acestia au curiozitatea dar nu prea au bani si caracter ca sa faca o cura standard. Se intelege dece nimeni nu prea poate vorbi de rezultate. Multi incep dar abandoneaza cu motive sau pur si simplu.
Ne putem intreba ca si Kant ce stim, ce putem face si ce putem spera. Desigur nu schimbari de personalitate, ci echilibrari punctuale, concrete, personale. Multa empatie, model de viata simpla, echilibrata, moderatia distractiilordar si a fanatismelor, cultivarea vietii active, a intrajutorarii, suportabilitatea frustrarrilor, negocierea, gindirea pozitiva, critica aberatiilor parapsihologice, evitarea incurcaturilor pasionale.
APLR isi propune o seria de seminarii pe tema psihoterapiei, fara taxa si aroganta de formatori.

                                                                                                                                                              Prof. A. ROMILA

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL