muzica terapeutica...

I. Sunetul şi sănătatea

Utilizarea muzicii si a sunetului in terapie este una dintre cele mai vechi modalităţi de vindecare, datând de mii de ani.
Suntem inconjurati permanent de sunete, în diverse forme. Unele dintre aceste sunete (pe care le numim zgomote) pot avea un impact negativ asupra sănătăţii fizice şi psihice. Impactul organismului cu acelaşi tip de sunete sau zgomote conduce, de- a lungul timpului, la formarea unui anumit model de energie în organism, similară cu o hologramă.
Cercetatorii au arătat că anumite tipuri de muzică şi sunete pot ajuta persoanele sa contracareze actiunea zgomotelor si astfel se readuce armonia energetica.
Anumite tipuri de muzică şi sunete pot consolida sau pot slăbi muşchii unei persoane. Sunetele pot ajuta organismul uman sa atinga un nivel mai bun de sănătate, măsurat prin kinetoterapie, biofeedback, electro-acupunctura etc.
Sistemul auditiv este primul care urmează să fie funcţionale la fătul uman si pare a fi singurul sistem al corpului care este activ douăzeci şi patru de ore pe zi, si dacă omul este treaz, si daca doarme. Efectele sunetelor (zgomote) se simt si sub nivelul de constienta.
Scopul terapiei cu sunet este de a determina acele sunete (frecvenţe) care readuc echilibrarul energetic, astfel încât organismul sa se poata vindeca.
Este o terapie alternativă, bazată pe efectele sunetelor şi vibraţiilor de joasă frecvenţă asupra sănătăţii umane.
Cercetatorii care au studiat efectele frecvenţelor (sunet, lumină, culoare) şi a vibraţiilor includ frecvenţele lui Rife, Oscilatorul de unde Abraham, aparatul Robert Monroe audio, studiile dr. Hans Jenny si Dr. Guy privind cimatica, ale lui G. Vladimir privind infrasunetele și lista continuă, cercetarea frecvenţelor fiind în actualitate.
Terapia sunetelor este un domeniu nou și interesant și oferă o tehnică simplă prin care se pot obţine informaţii foarte detaliate despre imaginea holografică a corpului.

Efectele sunetului
Efectele sonore sunt vizibile în viaţa noastră de zi. De exemplu, fiecare dintre noi a expermientat efectul energizant al sunetelor şi muzicii.
Psihiatrul bulgar Gorgi Lazanoff a demonstrat o metodă de creștere a capacității de învăţare, prin ascultarea muzicii baroc (Bach, Vivaldi, Teleman - eu, personal, am ales și foarte mult Handel); s-a observat efectul benefic după ce studenţii respiră în ritmul muzicii.
Sunetul si muzica pot avea un efect profund asupra sanatatii noastre, fizic, mental şi emoţional.
Starea de spirit poate fi puternic afectată de muzică.


Modele de frecvenţă
În domeniul medicinii energetice este bine cunoscut faptul că universul nostru este format din modele de frecvenţă. Tot ceea ce există mental, emotional si spiritual înseamnă vibratie. Acest lucru este evident dacă ne gândim la faptul că electronii sunt mereu în mişcare şi vibraţie.
Toate intervenţiile de vindecare trebuie să influenţeze organismul prin modificarea rezonanţei. Vindecarea poate fi adesea afectată de sunet, lumina, terapie prin muzică şi diverse alte tehnici ale medicinii de energie, care modifică modelele de frecvenţă ale unui individ.
Materia, plantele, produsele farmaceutice, alimentele, vitaminele, mineralele şi alţi nutrienţi pot fi examinate și dintr-o perspectivă a frecvenţei, prin care s-ar putea explica efectele lor biologice.
Bio-rezonanţa este tocmai cercetarea acestor principii ale medicinii energetice.
Într-un mod similar, vocea este un indicator al vitalității. Vocea este una dintre cele mai puternice căi de expresie ale omului. Potrivit Dr. Alfred Tomatis, vocea nu este capabilă să reproducă ceea ce urechea nu poate auzi. Urechea nu pot auzi ceea ce creierul nu poate genera. Există dovezi că creierul, în afară de a fi un maestru chimist, este un generator de ton foarte complex si un sistem de comenzi al organismulu, prin frecvenţă.
Creierul produce forme de unde care pot fi măsurate cu o varietate de instrumente. Vocea, de asemenea, produce unde care pot oferi o mare cantitate de informaţii despre frecvenţă,prin care se relevă sănătatea fizică şi emoţională şi echilibrul vorbitorului (ex. - așa-cunoscutul detector de minciuni).
Deoarece vocea fiecărei persoana este unică, harta frecvenţei vocii poate arăta indicaţii privind starea fizică şi problemele emotionale, la momentul înregistrării.

Bio-audio rezonanţă
Unda audio este analizată pentru a detecta stresul, starea fizică - vitamine, minerale, aminoacizi, oase, muschii si tot felul de substanţe, inclusiv droguri şi toxine.

Terapia prin bio-rezonanţă de frecvenţă joasă utilizează unde generate cu un mic aparat şi distribuite prin intermediul căştilor. Pot fi programate 12 piese, cu 4 frecvenţe, foarte precise pe fiecare linie. Aceste forme de unda de joasă frecvenţă sunt non-invazive pentru corp, ducând adesea la schimbări imediate și remarcabile.

Bio-frecvenţa de rezonanţă analizează și o înregistrare a voci, pentru a găsi indicii ale dezechilibrelor nutriţionale sau indicatori de stres şi boală. Cercetările indică faptul că aceste forme de undă de joasă frecvenţă activează vitamine, minerale, aminoacizi şi alte substanţe biologice şi posibilitatea de detoxifiere.
S-au obținut rezultate incredibile cu această formă de energie, incluzând cancer, Parkinson, ALS, ADD, ADHD, boli cardiace, tulburări de somn, depresie, sănătate mintală etc.
Jocelyn Godwin, în cartea Muzica cosmică, afirmă că:
"Cercetările au arătat că, atunci când suntem privaţi de anumite frecvenţe de lumină, putem deveni bolnavi. Sunetul se comportă într-un mod similar ca lumina. Cu alte cuvinte, sunetul şi lumina sunt ca și vitaminele şi mineralele din corpul nostru. Cei mai mulţi oameni sunt deficitari în anumite tonuri şi acest lucru este urmărit în cazul în care vocea umană este înregistrată şi monitorizată. Avem nevoie de un anumit echilibru de frecvenţe de sunete, care poate varia de la un individ la altul, pentru a ne menţine sănătosi.
Experimente recente indică faptul că unul dintre cele mai puternice moduri de a vindeca este de a reda frecvenţele lipsă, la o octavă mică, care corespunde cu frecvenţele undelor cerebrale. Ce se întâmplă aici este foarte frumos. Corpul este ajutat pur şi simplu sa se vindece prin activarea centrul de control din creier."

.....................


II. Terapia prin vocale
                         de Eduard Brinzila

Din cele mai vechi timpuri, omul a ascultat muzica naturii. De la tiriitul greierilor pina la vuietul furtunii, toate aveau un inteles si o semnificatie aparte, caci urechile omului de demult erau mult mai sensibile la marea orchestra a naturii. Erau mai receptive si, intr-un fel, auzeau mult mai bine, intrucit sunetele produse in natura vibrau adinc in inima sa. Continuarea articolului la:
http://www.artadeatrai.ro/arhiva/13/vocale.13.php

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL