Psihogenealogia - Anne Ancelin Schutzenberger


Creatoare a conceptului de "psihogenealogie", Anne Ancelin Schutzenberger demonstreaza in ce fel psihoterapia poate repune in ordine "santierul" lasat neterminat de stramosii nostri.
Cititi pe blogul editurii un preview din Psihogenealogia.
Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)

PSIHOGENEALOGIA

Autor: Anne Ancelin Schutzenberger
Nr. de pagini: 256
Pret: 35.00 Ron
Colectia: Psihologie Psihoterapie
Traducere din franceza de Adriana Steriopol

Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI
Vindecarea ranilor familiale si regasirea de sine
Reasumarea istoriei personale si familiale, inscrierea mai corecta intr-o descendenta sau intr-o legenda si punerea in ordine a "santierului" lasat de stramosii nostri: acesta este obiectul psihogenealogiei clinice.
Psihogenealogia ne ofera posibilitatea sa ne pastram loialitatile familiale care ne convin; sa scoatem la iveala tot ceea ce a fost vesel, onorabil, agreabil si linistit in familia noastra; sa lasam deoparte povara erorilor, a suferintelor, a ranilor si a "pacatelor" din trecut; sa acceptam ca in familia noastra pot exista si lucruri rele, rusinoase si nespuse, drame nerezolvate, pierderi pe care nu le putem admite si sa ne putem distanta astfel, ca sa ne traim, in sfarsit, propria viata.
Autoarea abordeaza aspectele esentiale ale loialitatilor familiale invizibile, sindromul de aniversare, memoria trupului, precum si cel mai bun mod de a trasa un arbore genealogic semnificativ. Ea ne ajuta sa ne punem cele mai potrivite intrebari ca sa traim, si nu doar sa supravietuim, subliniaza capcanele pe care trebuie sa le evitam si ne deschide calea care ne permite "sa culegem nectarul din gradina familiei, pentru a face din el miere". 

Anne Ancelin Schutzenberger este psihoterapeut, analist de grup si specialist in psihodrama de renume international, profesor emerit la Universitatea din Nisa si creatoarea conceptului de "psihogenealogie".

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL