David Hawkins - Piramida constiintei umane


http://www.garbo.ro/articol/Social/17245/piramida-constiintei-umane.html
    Dr. David R. Hawkins: PIRAMIDA CONSTIINTEI UMANE Dr. David R. Hawkins a elaborat o harta a nivelurilor de constiinta umana, denumita si "Scala Constiintei" sau "PiramidaConstiintei", folosind  kinesiologie aplicata pentru a masura nivelul vibrational al fiintelor umane.  Cercetarea, care a constituit si teza sa de doctorat a devenit astfel cunoscuta in intreaga lume. Cartea care insumeaza toate aceste date se numeste: "Power vs.  Force: The Anatomy of Consciousness" (Veritas Publishing, 1995).
  Fiecare nivel de constiinta coincide cu anumite comportamente si  perceptii umane despre viata . Numerele acestei scale reprezinta corelari logaritmice (adica frecvente vibrationale masurabile pe o scala care creste pana  la puterea a 10-a) ale nivelelor de constiinta umana si corespondentul acesteia  in realitate.
   Dr. Hawkins spune ca exista doua mari bariere spirituale la  nivelul 200 si 500.
     200 - este nivelul curajului. Acest nivel reprezinta  o schimbare radicala, profunda – o trecere de la un comportament distructiv,  care raneste, catre o viata integra.
  In acest moment, 78% din populatia lumii se afla sub acest nivel    semnificativ. Capacitatea distructiva a acestei largi majoritati face ca intreaga umanitate sa fie tinuta la un nivel foarte scazut al constiintei, cei 22% dintre oamenii care traiesc constient neputand sa faca o diferenta. Totusi, trebuie sa retinem un aspect important pe care Dr. Hawkins il  scoate in evidenta in cartea sa.

 Fiindca aceasta scala a constiintei este logaritmica, o persoana care a ajuns la nivelul 600, contrabalanseaza  negativitatea a 10 milioane de oameni care se afla sub 200!
 Nivelului cheie 200, ii corespunde o energie vibrationala de 40 mhz.  Trebuie sa invatam sa ne ferim de vibratii scazute, mai mici de 40 mhz, care  contribuie la o stare generala de rau si nefericire.
      Urmatoarea mare bariera sa afla la nivelul 500 – Nivelul Iubirii.
 Iubirea, in acest context reprezinta o modalitate de a exista. Potrivit Dr.  Hawkins, motivul pentru care acest nivel este atat de greu de atins este acela ca egoul nostru isi are radacinile in corpul nostru fizic si nu in cel  spiritual, care se manifesta atunci cand ajungem la nivelul 500 si peste.
  Doar 4% din populatia lumii a atins acest procent.Acest nivel denota o trecere catre domeniul spiritualitatii, o lume nonlineara si lipsita de  forme.
 Geniile care au trait pe pamant cum ar fi Aristotel, Hipatia, Newton,  Freud, Marie Curie sau Einstein se plasau cam pe la nivelul 499.
 Nivelul de constiinta al unei persoane ramane mai degraba neschibat pe  parcursul vietii. Emotiile vin si pleaca, precum starea vremii, dar nivelul de  constiinta al unui individ este guvernat de campuri de energie specifice ce nu  se schimba in general, decat daca intervine o auto - constientizare din partea   individului respectiv. O persoana se poate schimba in mod radical si poate  sa treaca catre niveluri ale constiintei superioare, daca isi doreste acest  lucru.
 PIRAMIDA CONSTIINTEI
 Cum sunt descrise nivelurile de constiinta:
           ILUMINAREA: 700 – 1000 Acesta este cel mai inalt nivel al constiintei umane. Au ajuns aici  personaje care au marcat fara echivoc istoria umanitatii:
 Iisus, Buddha,  Krishna, etc.
          PACEA 600 – 700
Pacea este obtinuta intr-o viata in care ne abandonam complet Creatorului  sau mai bine-zis existentei. Este locul pe care Hawkins il numeste iluminare.
 Aici, linistea si nemiscarea mintii este atinsa, permintand revelatii constante.  Doar 1 din zece milioane de oameni reuseste sa ajunga la acest nivel.
       FERICIREA: 540-600
 Acesta este nivelul atins de sfinti si persoanele avansate la nivel  spiritual. Pentru ei, dragostea devine neconditionata si astfel, acest sentiment  este urmat de multumire si fericire constanta. Nicio tragedie sau eveniment nu  poate sa destabilizeze o persoana care traieste la acest nivel de constiinta. Ei par sa inspire si sa ii infuzeze pe toti cei din jurul lor. Viata lor este in  completa armonie cu dorinta divina si fructele acelei armonii sunt exprimate in fericirea cu care aceste persoane traiesc pe Pamant.
 Nivelul Intelegerii: 400 - 500 Nivelul stiintei, al medicinei, al dorintei pentru cunoastere. Setea de  cunoastere este mereu de nestavilit pentru acesti oameni. Sunt oameni care nu  isi irosesc timpul cu activitati care nu le hranesc aceasta nevoie. Acesti  oameni au nevoie sa analizeze si sa vada viata si experientele lor din exterior. La acest nivel poate surveni si un esec pentru ca acesti oameni nu reusesc sa  separe subiectivul de obiectiv si uneori par sa rateze esenta. In mod paradoxal,  la acest nivel pot surveni blocaje care nu permit trecerea catre un nivel mai  inalt de constiinta.
       IERTAREA: 350-400
 Daca curajul reprezinta constientizarea faptului ca tu insuti esti sursa  experientelor vietii tale, aici este nivelul unde constientizezi ca tu devii  creatorul acestor experiente. Este momentul cand reusesti sa iti trezesti  potentialul prin actiune. Este momentul cand iti pui idealuri si te  auto-depasesti, trecand de limitari ce le aveai in trecut. Este momentul cand  constientizezi ca poti prelua controlul asupra vietii tale. Cei care traiesc la  acest nivel de vibratie duc la bun sfarsit orice lucru  inceput si nu au frica de  esec.
    Optimismul: 310-350
 Acesti oameni din jurul tau care sunt mereu optimisti – este de fapt  nivelul lor de constiinta. Ei vad viata ca pe o mare imensa  de posibilitati. Nu  se complac in situatii si nu se plang. Se straduiesc sa dea tot ce e mai bun si  au o vointa de fier.
        Neutralitatea/ INCREDEREA: 250-310
 Este nivelul felxibilitatii. Sa fii neutru inseamna sanu fii atasat de  rezultatele intamplarilor. La acest nivel, individul este multumit cu viata sa  si cu situatia sa si pare sa nu aiba destula motivatie pentru auto-imbunatatire si evolutie. Individul realizeaza posibilitatile dar nu face sacrificiile  necesare pentru a ajunge la un nivel mai inalt.
      CURAJUL: 200-250
 Este nivelul imputernicirii. Este nivelul unde individul nu mai ia energie  vitala de la cei din jurul sau. Curajul iti arata ca nu ai nevoie de conditii  externe pentru a-ti desfasura viata in mod optim. La acest nivel, individul isi da seama ca el singur este responsabil pentru esecul sau succesul sau, pentru  propria evolutie si pentru tot ceea ce i se intampla. Este ceea ce ne face umani: constientizarea faptului ca putem alege ce fel de raspuns dam in fata  unui stimul venit din exterior.
     MANDRIA: 175-200
     Potrivit Dr. Hawkins, majoritatea oamenilor traieste sub acest nivel. Este  nivelul catre care aspira majoritatea oamenilor. Sunt oameni care ajung sa se  simta bine numai daca au atins faima. Cu toate acestea, este un sentiment  fals-pozitiv, pentru ca aceasta stare de bine depinde de
 conditii externe. De  asemenea este sursa rasismului, nationalismului, fanatismului religios, etc.
     FURIA: 150-175
      Dorintele neimplinite duc catre furie si frustrari. Aceste sentimente ne  fac uneori sa vrem sa depasim acest nivel, alteori indivizii raman aici  perioade indelungate din viata  lor.

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL