Editorial - Decembrie

Sfirsit de an, bilanturi de esecuri, frustrari, planuri, bucurii, mentalitati, traditii, greseli, remuscari, cainta, etc.
Ma gindesc mai ales la citeva deformari profesionale care trebuiesc evitate. De pilda, centrarea exclusiva pe practica, pe rezultate, pe cistig e obositoare si dezamagitoare. E multa ingratitudine si rezultatele sunt oricum insufuciente. Remediu este teoria, atit informatia de pe net, tv cu extragerea a ceeace e semnificativ. Acest graunte de aur trebuie notat, pentru ca se pierde, se uita. Comunicarea, impartasirea ideilor este vitala. Obisnuiti-va sa trimiteti mesaje, sa scrieti mult foi de observatie stufoase (era cerinta vechii catedre). Fiti atenti ce se intimpla prin disciplinele alaturate, mai ales la neurologie, endocrinologie, metabolism.Transmiteti la grup u tuburi de arta, de muzica, reflexiile voastre.
Pragmatismul e plictisitor, deprimant.
De fapt supravietuim la rau, la josnic, la arivism, oportunism, smecherie, caractere urite, prea egoiste. Avem un grup de peste 500 de membri, majoritatea tineri in ascensiune. Sa transmitem, sa speram, sa rezistam.
Renastem in decembrie?
La multi ani!    prof.Romila

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL