Atentie la virusi electronici...

Romania se afla pe locul al doilea din intreaga lume in ceea ce priveste rata de contaminarea a computerelor cu viermele informatic Conficker.

Viermele cunoscut si ca Downup sau Kido este extrem de periculos si se raspandeste foarte rapid, ajungand la recordul de 9 milioane de sisteme informatice infestate in primele trei luni de existenta, potrivit unui comunicat al BitDefender, citat de Evenimentul Zilei.

Viermele aparut in noiembrie 2008 are una dintre cele mai mari rate de raspandire in randul sistemelor de calcul din Romania, aproximativ 8,02% pentru primele trei trimestre ale anului 2009.

Pe primul loc in topul Bitdefender se afla China, cu o rata de raspandire a virusului de 12,96%.

Viermele blocheaza in primul rand actualizarea automata a sistemelor de operare si solutiilor de securitate instalate, stabilind insa o legatura cu celelalte sisteme infectate si cu un centru de comanda, de la care asteapta apoi comenzi suplimentare.

Conform unui clasament intocmit de Microsoft, viermele Conficker ocupa locul al treilea in topul celor mai mari amenintari informatice, fiind depasit doar de troianul Agent si de virusul Sality, create tot in toamna anului 2008.

-Material trimis de Dl. Dumitru Gavrila

 

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL