12 secrete ale fericirii: Cum să privim partea bună a lucrurilor


Economişti renumiţi, politicieni şi psihologi se întreabă care este cea mai bună metodă de a crea o societate fericită. Există pe piaţă o mulţime de cărţi care promit că ne vor dezvălui secretul fericirii. Săptămâna trecută, Institutul de Relaţii economice a concluzionat în mod prozaic că banii au un rol important în acest sens.
http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/fericire-secrete.jpg
Însă, Daily Mail, prezintă o nouă carte, numită „Cartea Mondială a Fericirii”, scrisă de Leo Borman, în care nu o să găsiţi filozofie spirituală, ci informaţii bazate pe dovezi care are drept scop dezvăluirea secretului oamenilor fericiţi. Leo Bormans a adunat cercetări şi descoperiri ale experţilor mondiali în psihologia fericirii.
Oamenii de ştiinţă au analizat mii de oameni, iar ceea ce a descoperit Leo Bormans este pe cât de suprinzător, pe atât de plin de inspiraţie.
1. Acceptaţi ceea ce aveţi
Cercetarea arată că oamenii fericiţi au niveluri modeste de aşteptări şi aspiraţii, vor ceea ce pot să obţină, în timp ce persoanele nefericite nu reuşesc să obţină niciodată ceea ce îşi doresc. De asemenea, oamenii fericiţi ştiu să evite dezamăgirile şi cum să genereze surprize plăcute. Acest lucru se datorează faptului că ei se străduiesc să îndeplinească obiective realiste şi sunt mulţumiţi cu ceea ce au. Doctor Jose de Jesus Garcia Vega de la Universitatea din Monterrey, Mexic, spune că trebuie să acceptăm lucrurile pe care le avem. „Pentru a fi fericiţi trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem”.
2. Bucuraţi-vă de ceea ce faceţi

Continuarea

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL