Galeriile de vin de la Cricova - Republica Moldova


https://www.youtube.com/watch?v=Cj5LfZboip0https://www.youtube.com/watch?v=UeH4XDMbjzI
 Cricova este un oras din sectorul Riscani, municipiul Chisinau, Republica Moldova, situat la 11 km de Chisinau.
Cele mai mari beciuri din lume, fara indoiala, se gasesc in Moldova, la doar cativa kilometri spre nord de Chisinau, in localitatea Cricova. Aici se gaseste in subteran un adevarat oras al vinificatorilor, cu strazi, sali de degustare, depozite etc. Pe strazile subterane "Cabernet", "Feteasca", "Pinot" se pot deplasa autobuze cu turisti, insotiti de ghizi experimentati. In Cricova sunt produse vinuri spumante, respectandu-se cu strictete tehnologia clasica franceza. Astfel Cricova a devenit o veritabila carte de vizita a Moldovei.
La Cricova se gaseste cel mai mare beci din lume unde calatorul se poate plimba pe strazile unui adevarat oras subteran al vinificatorilor. Lungimea totala a strazilor cavernicole numara peste 100 km. Aici se gaseste una dintre cele mai impunatoare colectii de vinuri de origine din tara (de peste 3000000 dal.) si sali spatioase de degustare. "Calitatea este o traditie", sustin vinificatorii de aici, ajutind pe fiecare oaspete sa inteleaga rostul minunatei bauturi. Si, rar turist in Moldova care sa nu fi vizitat cramele de la Cricova... Vizitatorul va fi intimpinat cu bunavointa si ospitalitate in fiecare din cele citeva zeci de vinarii incluse in Drumul moldovenesc al vinului. Astfel, fiecare are posibilitatea de a aprecia, intr-o atmosfera dionisiaca, vinul care i se potriveste cel mai bine. Pentru ca, in Moldova, nici un vin nu il repeta pe altul. De exemplu, vinurile din Milestii Mici, pe parcursul anilor, obtin in subteranele de piatra de circa 50 km lungime un gust innobilat.

Mai mult: https://www.youtube.com/watch?v=Cj5LfZboip0; https://www.youtube.com/watch?v=UeH4XDMbjzI
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL