Medscape: Fish Oil May Reduce Psychosis in High-Risk ...

 Medscape: Fish Oil May Reduce Psychosis in High-Risk ...



Factorul Omega-3 - Dieta revoluþionarã omega-3 pentru sãnãtatea creierului ºi împotriva depresiei
  • Autor:  Andrew L. Stoll

De ani de zile, cercetatorii cauta o "pilula fermecata" care sa aline atît suferintele depresiei, cît si alte tulburari de dispozitie; suficient de sigura pentru femei însarcinate, mame care alapteaza, copii si vîrstnici, fara efectele secundare specifice unor medicamente ca Prozac, Zoloft sau litiu. Este posibil ca aceasta cautare sa fi luat sfîrsit datorita Planului de Reînnoire Omega-3, prezentat de dr. Andrew L. Stoll, director al Laboratorului de Psihofarmacologie al spitalului McLean de la Harvard.

În urma studiilor efectuate, dr. Stoll a descoperit ca acizii grasi omega-3 - bine cunoscuti pentru contributia lor în prevenirea bolilor de inima, a bolii lui Crohn, a artritei reumatoide si a cancerului - joaca un rol crucial în sanatatea psihica: induc buna dispozitie, ascut memoria, ajuta la o mai buna concentrare

 

Andrew L. Stoll îsi desfasoara activitatea de cercetare în cadrul Laboratorului de Psihofarmacologie a Spitalului McClean din Boston si este Profesor Asistent de Psihiatrie la Harvard. Pîna la acest moment a publicat numeroase studii stiintifice, însa Conexiunea Omega 3 este prima carte destinata publicului general

 

 

Vindecã stresul, anxietatea ºi depresia fãrã medicamente ºi fãrã psihanalizã

Autor: David Servan-Schreiber

În fata unor suferinte ca stresul, anxietatea si depresia, medicina clasica este uneori neputincioasa. Totusi, metode inspirate din întelepciunea antica sau din ultimele studii efectuate asupra creierului si-au dovedit eficienta.

"Cartea mea propune sapte metode de vindecare simple, eficiente, naturale, cu rezultate rapide si durabile, fara riscuri sau efecte secundare. Toate au fost validate de studii stiintifice riguroase si ofera tuturor, fara nici o exceptie, mijloacele de a-si lua frîiele vietii în propriile mîini", spune autorul David Servan-Schreiber - neuropsihiatru, doctor în stiinte medicale, fondator al unui centru de medicina complementara în Pittsburgh, SUA.

"În carte, expun bazele a ceea ce putem numi o noua medicina a emotiilor. O veritabila revolutie care se face azi simtita în Franta si Statele Unite."

David Servan-Schreiber este un reputat neurolog, profesor de psihiatrie la Facultatea de Medicina a Universitatii din Pittsburgh si membru al celor mai renumite asociatii de profil din Franta si Statele Unite. Pe parcursul a peste douazeci de ani dedicati cercetarii, David Servan-Schreiber a cîstigat numeroase premii, dintre care amintim Premiul Societatii de Psihiatrie din Pennsylvania (2002), si a coordonat importante programe de studiu psihiatric.

Pentru mai multe detalii privind viata si activitatea lui David Servan-Schreiber, vizitati http://www.guerir.fr

 

 

*A link to the following article was sent to you by: aurel romila

Fish Oil May Reduce Psychosis in High-Risk Individuals
Medscape Medical News , 2010-02-03

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL