Necunoasterea? ...si OTV


"...între dorinta de a afla si interdictia de a depasi unele limite, omul începe sa aleaga cu siretenie conjuncturala varianta care îi consolideaza egoul. Daca personalitatea lui are de câstigat, urmeaza firul cunoasterii pentru a se remarca, daca cunoasterea îi destabilizeaza confortul atunci prefera sa traga macazul si intra docil pe linia restrictiei. Îsi baga capul în nisip, ca strutul, si asteapta sa i se rezolve dilema.
Oricât ar parea de ridicola, metoda este derivata tot din experienta cunoasterii. Somnul fragmenteaza cunoasterea. Dupa un somn de o noapte omul constata dimineata ca are bateriile încarcate, necazurile nu mai sunt coplesitoare, pentru o parte din ele are solutii.
Desi nu întelege cum, simte ca cineva a intervenit în viata lui si l-a ajutat. Asa apare reflexul de a fugi de initiativa în asteptarea solutiei salvatoare.
Setea de necunoastere îl cuprinde, si omul în loc sa construiasca observatoare astronomice si telescoape pentru a iesi în întâmpinarea Domnului, zideste biserici asteptând smerit sa vina El..."      http://www.miracol.ro/progalex/Setea_de_nestiinta.html
 
 
-- Material trimis de Dna Simona Vaida

 

Cine este adevãratul patron al postului OTV?

Dezvãluire socantã, fãcutã redactiei Exploziv-NEWS, de cãtre celebrul procuror Alexandru Lele: adevãratul patron al OTV nu este Dan Diaconescu, ci un fost puscãrias pentru contrabandã cu petrol, evadat prin Vama Bors din Bihor (vamã al cãrei sef, la vremea respectivã, era actualul ministru de Interne, Vasile Blaga) si odraslã de fost prefect!

Dan Diaconescu, imediat dupã alegerile prezidentiale, a schimbat acþionariatul la OTV în modul urmãtor: 80% Adrian Tarãu-jr., 15 % "altii", "senzaþionalul" DD rãmînînd cu un procent absolut nesemnificativ, de doar 5% din "televiziunea poporului". Cel care l-a arestat, în 2001, pe Tarãu-jr este chiar procurorul Lele, iar acest lucru l-a costat demiterea din Procuraturã si întocmirea unui Dosar Penal, la ordinul lui Adrian Nãstase (dosarul trebuia finalizat, la ordin, cu aruncarea în puscãrie a procurorului, dar Cristian Panait, cel desemnat sã se ocupe de "problemã" a ales sã se sinucidã decît sã-si condamne colegul nevinovat - n.r.). La vremea aceea, Tarãu era principalul sponsor al PSD, iar acum el face afaceri cu mafia din PDL. Un alt amãnunt penal legat de Dan Diaconescu: în schimbul campaniei pro-Bãsescu a primit, ca donatie, o vilã somptuoasã la Los Angeles. Donatorul, sau mai exact spus, donatoarea, asa cum este scris în actele pe care procurorul Lele ni le-a pus la dispoziþie, este nimeni alta decît... Elena Udrea. Acum, atît. Desi dat în urmãrire generalã pentru continuarea executãrii pedepsei, din acest an el poate intra nestingherit în România (ceea ce si face!), gratie relatiilor pedeliste la nivel înalt.
Tarãu, cît si Diaconescu sînt prinsi într-un Dosar Penal a cãrui musamalizare se tot încearcã, la Parchetul General , si în care mai apare un personaj pedelist: Silviu Prigoanã! "Caracatita contrabandei cu petrol a lui Tarãu jr., omul din spatele biroului lui Dan Diaconescu, de la OTV , se desfãsoarã nestingheritã si azi, în plus el ºi-a orientat activitatea cãtre traficul ilegal cu armament" - spune procurorul Lele, cãruia îi multumim pentru curajul cu care ne-a pus la dispozitie detaliile anchetei de mai jos:
În spatele lui Dan Diaconescu se aflã Adrian Tarãu, fiul fostului prefect de Bihor din partea PDSR, arestat de procurorul Alexandru Lele, apoi fugit prin Vama Bors, cercetat pentru contrabandã cu produse petroliere. Seful vãmii din judeþul Bihor era Vasile Blaga, ministrul de Interne de acum. Din datele pe care procurorul Alexandru Lele (tinut, timp de 6 ani, în afara sistemului judiciar de cãtre caracatita intereselor PSD-PDL, dar repus în functia de procuror-sef în urmã cu un an, gratie unei hotãrîri a CEDO!) ni le-a pus la dispozitie, rezultã cã Tarãu face afaceri nu doar cu Dan Diaconescu, ci si cu Silviu Prigoanã, Lucian Coltea, Vasile Blaga si Adrian Videanu. Pe numele lui Tarãu au fost deschise nu mai puþin decît 9 Dosare Penale pentru contrabandã cu produse petroliere, spãlare de bani, evaziune si absolut toate dosarele au fost musamalizate de Mafia PDL-PSD! Toate! (Asta, da, luptã împotriva coruptiei! - n.r.).
Firma prin care se fac afacerile ilegale este "Intersis Corporation" (care, culmea, tot pe data de 5 ianuarie 2010, cînd s-a schimbat actionariatul în OTV, au fost operate si în aceastã societate schimbãri de actionari, în modul urmãtor: 30% Adrian Tarãu - pînã pe 5 ianuarie detinuse 50 % din actiuni - 30 % Dan Diaconescu (interesantã rocada între OTV si Intersis!) si 40 % Silviu Prigoanã!).
În fapt, încã din anul 2001, prin "Intersis Corporation" era importatã benzinã din Slovacia, dar în actele prezentate la vama lui Vasile Blaga era menþionat kerosen, pentru a nu fi plãtite TVA-ul ºi taxa de drum. Banii obtinuti din contrabandã "fugeau" în conturi americane. Alte douã firme, "Herti" si "Yvnork", au cumpãrat combustibil de la "Intersis Corp" prin Slovacia si Ungaria. "În aceste operatiuni au fost implicati, asa cum am dovedit eu în dosarul pe care l-am instrumentat, membri de marcã din PSD si PDL, dar si din UDMR. Contrabanda era monitorizatã, dar si ocrotitã de Serviciile Secrete prin Virgil Mãgureanu (al cãrui partid a fost înghiþit de PDL-ul lui Traian Bãsescu) si apoi, prin Radu Timofte, ambii fosti sefi ai Serviciului Român de Informatii! La Parchetul General , Tarãu jr. a fost protejat de procurorul-sef Tãnase Joita si de Ovidiu Pãun. (nota red. - încã de acum un an, ofiteri curajosi din SRI ne semnalau faptul cã în spatele acestora se aflã si Victor Bout, celebrul traficant de arme, care aproviziona Al-Qaeda si a avut afaceri de acest gen si în România). Am cerut cooperarea FBI si CIA, pentru a putea obtine, în dosar, date despre filiera lui Tarãu în alte tãri, iar cele douã institutii, extrem de cooperante si prompte, au stabilit cã adresele firmelor din SUA erau false: 25 Grey Stone Manor, 19958-977, County of Sussex, Delaware (de altfel, coincidentã sau nu, în Delaware sînt si multe dintre afacerile lui Adriean Videanu - nota red.). De asemenea, adresele din Ungaria - Retek U 33-35, Budapesta, H-1024, erau false", ne declarã acum procurorul Lele. El a stabilit cã, în Ungaria, Mafia lui Tarãu era coordonatã de Lajos Siska, sponsor de marcã al PSD si UDMR, prin firma "Herti" din Oradea (orasul ministrului de Interne Vasile Blaga!). Caracatita contrabandei cu benzinã a lui Tarãu jr., omul care stãpîneste acum OTV-ul, este urmãtoarea: licenta de import pentru firmele din sfera lui Tarãu jr. si Silviu Prigoanã (este vorba despre mai putin mediatizatele firme în care Tarãu este asociat cu Prigoanã, si anume: "Herti", "Yvnork" si "Lucmir", n.r.). Aici sînt implicate atît firme fantomã din SUA (ca þarã "importatoare" a petrolului furat de Tarãu), cît si cele din tara "exportatoare" , spune Lele.

* * *
NOTA REDACTIEI: Pentru cã si-a permis sã deranjeze afacerile clanului Tarãu, procurorul Alexandru Lele a fost suspendat din magistraturã, în 2002. Parchetul General l-a trimis pe Cristian Panait, un tînãr procuror, sã-l "ancheteze" pe Lele si, în urma "cercetãrilor", i s-a cerut celui din urmã sã îl scoatã vinovat pe procuror, pentru fapte imaginare, nefondate si neprobate prin absolut nimic. Panait, în ciuda presiunilor fãcute de seful sãu ierarhic superior, a dat NUP în cazul Lele. Propunerea a fost respinsã, însã, de cãtre seful sãu. Dupã cîteva zile, Panait s-a aruncat pe fereastrã si a decedat. S
eful lui Panait era Ilie Piciorus.
Exploziv - News

- Material trimis de Dna Simona Vaida

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL