Admiterea la Harward

Admiterea la Harvard, "floare la ureche"? Pentru nivelul actual de pregatire al majoritatii tinerilor, cu siguranta nu. Cu toate acestea, in 1869, renumita universitatea americana a dat un anunt in ziar pentru a atrage cat mai multi studenti.
Iata testul de admitere la Harvard, din 1869! Punem pariu ca nu-l treceti

Din 210 de candidati, 185 au trecut testul de admitere.

Subiectele testului de admitere la universitatea Harvard, din 1869, date publicitatii de "The New York", au fost preluate de intreaga presa internationala.

Publicatia "Good Culture" a publicat un material intitulat "Poti sa treci examenul de admitere la Harvard din 1869? (Punem pariu ca nu)", in timp ce "Business Insider" a expus subiectele.

"Aceste test este o fereastra incredibila prin care descoperit ce insemna educatia de elita din America", noteaza "Good Culture". Totusi, la vremea respectiva, examenul a fost "floare la ureche", dat fiind ca din 210 candidati au intrat 185.

Ce trebuia sa stie, in 1869, un candidat la Harvard?

Pe langa latina, greaca, greaca veche si geografie antica, candidatii trebuiau sa aiba cunostinte semnificative de artimetica, algebra si geometrie.

Iata cateva dintre subiectele examenului de admitere la Harvard, din 1869

- Reduceti urmatoarea expresie la cea mai simpla forma: (9a2b2- 4b4) (a2- b2) - (3ab - 2b2) (3a [a2 + b2] - 2b [b2 + 3ab - a2])b

- Un om a cumparat un ceas, un lant si un medalion cu 216 dolari. Ceasul si medalionul impreuna au costat de trei ori mai mult decat lantul, iar lantul si medalionul costa impreuna jumatate din cat a costat ceasul. Care a fost pretul fiecaruia?

- Demonstrati formula pentru cosinusul sumei a doua unghiuri si deduceti formulele pentru cosinusul dublului unghiului si cosinusul a jumatate dintr-un unghi

- Cat reprezinta 50 lire sterline si 12 silingi la o dobanda de 8%, la sfarsitul a cinci ani, doua luni si trei zile.

- Descrieti traseul urmat de "Cei zece mii" (un grup de mercenari, majoritatea greci, condusi de Cyrus cel tanar in incercarea de a prelua cu forta tronul Imperiului Persan, de la fratele sau Artaxerxes II - n.n) sau desenati-l pe o harta.

- Traduceti in latina: Cine a fost mai ilustru in Grecia decat Temistocle, care atunci cand a fost condus in exil nu a facut rau tarii sale nerecunoscatoare, dar a facut acelasi lucru pe care Coriolanus l-a facut cu douazeci de ani inainte.

- Gramatica latina: Care sunt partile principale ale termenilor : cado, cacdo, tono, reperio, curro, pasco, paciscor.

- Precizati toate infinitivele si participiile de la abeo, ulciscor, indicativul prezent pentru fio, indicativ viitor activ si prezentul subjonctiv pasiv pentru munio.

- Gramatica greaca: Dati un exemplu de omitere a unuia sau a mai multor sunete intr-un cuvant sau o fraza (pentru a face pronuntia mai usoara). In ce cuvinte accentul vocalei omise dispare cu vocala?

- Aratati cum poate fi aflata aria unui poligon circumscris unui cerc, apoi modul in care aria unui cerc poate fi caculata. Apoi demonstrati ca cercurile sunt unul fata de altul in aceeasi relatie precum patratele razelor lor.

- Pericle: omul si politica sa



No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL