Biblioteca Digitala a Bucurestilor - carti ONLINE


http://www.dacoromanica.ro/
In 2011, ca urmare a celui mai ambitios proiect de digitizare la nivel national, Biblioteca Metropolitana Bucuresti a lansat dacoromanica.ro, cea mai importanta biblioteca digitala romaneasca accesibila gratuit pe internet, oferind utilizatorilor trei milioane de pagini de carte scanate.
Biblioteca virtuala este dezvoltata permanent, fiind in prezent singura biblioteca digitala profesionista din Romania, conceputa pentru a raspunde provocarilor Mileniului III si pentru a deveni partener in Biblioteca Virtuala Europeana EUROPEANA.


Portalul dacoromanica.ro ofera acces la documente tiparite, fisiere audio si video din domenii multiple – economie, societate, religie, literatura, stiinte, istorie, geografie, filozofie, psihologie, lingvistica, arta, divertisment, tehnica, medicina.


Din categoria de documente tiparite digitizate si prezentate publicului larg putem aminti carti, monografii, periodice, carti postale, si harti. Accesul utilizatorilor este liber pentru documentele care nu se afla sub incidenta dreptului de autor; pentru celelalte documente sunt afisate doar metadatele, pictograma si, selectiv, primele 5 pagini din document.


Majoritatea documentelor sunt in limba romana, dar se regasesc in biblioteca digitala si documente cu texte integral sau partial in alte limbi: slavona, latina, greaca, armeana, maghiara, rusa, germana, etc.


No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL