Vinuri periculoase pentru consum !


Iată o lista sumară cu vinuri periculoase:

Babanu – produs de Murfatlar, cel mai vândut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, apă (60 la sută) și zahăr (40 la sută).
Buchet – produs Casa de Vinuri Zorești Buzău este un așa-zis vin de masă demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30 la sută zahăr, restul apă și alte arome.
Strămoșesc și 9 poloboace – vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahăr în proporție de peste 30 la sută, plus apă și alte arome.
Perla Dunării – produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahăr-apă.
Alb Nobil – produs de Rom Cas Dâmbovița are o concentrație de peste 30 la sută zahăr, iar restul apă.
Crăița Transilvaniei – produs de Jidvei.
Muscatel – vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea.
Tămâioasă Românescă – Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea.
Pinot Noir – Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea.
Busuioc de Pietroasa și Tămâios de Pietroasa, vinuri contrafăcute de Bachus Buzău.
 
Toate aceste vinuri sunt din apă, zahăr și arome. N-au văzut strugurii decât pe etichetă. E bine să vă feriți de produsele Vincon Vrancea și Vinexport Focșani, ale milițianului Nețoiu și Dealul Mare Urlați ale altui bandit: Adrian Rădulescu.
În general, mai toate vinurile care se comercializează pe piață care nu au inscripția DOC (domeniu de origine controlată) și o hologramă rotundă sunt periculoase pentru sănătate. DOC poate fi însoțit, în ordine crescătoare a calității de: DOC-CMD(cules la maturitate deplină), DOC-CT (cules târziu) sau DOC-CIB (cules la înnobilarea boabelor).
Ovidiu Gheorghe, șeful Patronatului Național al Vinului, susține că în această perioadă a crescut invazia vinurilor autohtone sau străine ieftine și periculoase pe piața românească.
 

No comments:

HOME (*Revenire-Pagina la Zi)

MENU

EDITORIAL